Ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă începi să dormi fără pernă

Ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă începi să dormi fără pernă
Primele perne pe care le cunoaștem datează din Mesopotamia Antică. Erau din piatră și numai oamenii bogați și le puteau permite. Spre deosebire de pernele antice din piatră, cele pe care le folosim astăzi sunt foarte și pufoase, iar mulți oameni nu pot dormi fără a îmbrățișa o pernă mare și confortabilă.

Ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău dacă începi să dormi fără pernă. Dormitul cu o pernă poate să nu fie cel mai bun mod de a te odihni, deoarece poate afecta corpul și starea de spirit. Poate fi dificil să vă despărțiți de perna preferată, dar să dormiți fără ea are multe beneficii pentru sănătate.

Previne durerile de spate

Multe perne pot duce la o poziție de somn nenaturală, iar sprijinul pe care îl oferă nu durează mult. Deși perna în sine nu vă va face rău la spate, aceasta poate agrava multe dintre simptomele de bază. Când dormi fără pernă, coloana vertebrală se poate odihni și corpul tău se află în poziția sa naturală.

Durerile de gât

Majoritatea pernelor nu vă pot ajuta să dormiți în poziția corectă și chiar pot înrăutăți posturile de dormit. Îndoirea gâtului în orice fel pentru o lungă perioadă de timp vă va face să vă simțiți inconfortabil, iar pernele prea ferme sau prea moi pot duce la dureri de gât.

Combate durerile de cap

Dacă te trezești cu o durere de cap, perna ar putea fi de vină. Pernele care sunt prea mari îți fac capul și gâtul să se rotunjească înainte și adaugă mai multă tensiune mușchilor gâtului. Acest lucru vă poate da dureri de cap dimineața odată ce v-ați ridicat din pat.

Poate atenua stresul

Dacă perna vă face să vă simțiți inconfortabil noaptea, s-ar putea să vă facă să vă treziți din somn. Cu cât aveți mai multe tulburări de somn, cu atât corpul are mai puțin timp pentru a rula în mod natural multe funcții importante care apar în timpul somnului. 

Privarea de somn constantă vă poate afecta starea de spirit și abilitățile de gândire și vă va determina corpul să elibereze mai mulți hormoni de stres în timpul zilei.

Previne acneea 

Pielea ta îți va mulțumi că ai scăpat de pernă. Fața ta este în mod normal apăsată pe pernă de cele mai multe ori în timp nopții. Probabil că nu vă spălați perna în fiecare zi și colectează murdărie, ulei și praf de uz casnic. Toate acestea pot duce la erupții, inflamații și riduri premature.

Poate fi bine pentru părul tău

Dacă te trezești dimineața cu părul încâlcit, este posibil să vrei să renunți la pernă de dragul podoabei capilare. Când te foiești și întorci noaptea, părul tău se freacă de pernă, provocând ruperea acestuia. Fețele de pernă pot absorbi, de asemenea, uleiurile din păr, lăsându-l uscat și fragil.

Ardei iute în șosete, obiceiul recomandat de specialiști. Are beneficii uimitoare