Ce se întâmplă cu vremea în august. Ploi sau caniculă? Anunț de ultimă oră de la ANM

Ce se întâmplă cu vremea în august. Ploi sau caniculă? Anunț de ultimă oră de la ANM
Meteorologii au transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna august, ultima lună de vară?

Anunțul de ultimă oră al meteorologilor vine să facă lumină într-o chestiune care ne interesează pe toți: cât mai durează canicula, ce se întâmplă cu vremea în august? Ultima prognoză transmisă ne oferă detalii precise despre cum va fi vremea în luna august.

Săptămâna 2 – 9 august

Săptămâna acesta, 2 – 9 august, aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru această perioadă. Asta se întâmplă în special în regiunile sudice, în timp ce în rest valorile vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. De temperaturi mai scăzute decât cele normale s-ar putea să aibă parte cei care stau în nord-vestul extrem.

Când vine vorba de precipitații acestea cam lipsesc în regiunile sud-vestice și la munte. În schimb, vor fi prezente mai mult decât trebuie în nordul țării și în extremitatea de nord-est. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 9 – 16 august

Următoarea săptămână aduce temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în mai multe zone. Vorbim despre jumătatea nordică a țării, dar mai ales de extremitatea de nord-vest și nord-est. În restul țării valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În același interval cantitățile de precipitații vor fi excedentare, adică în plus, în regiunile nord-estice. În restul zonelor ele vor fi normale pentru această săptămână.

Săptămâna 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului în această săptămână va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă. Este posibil ca în regiunile sud-vestice temperaturile să fie ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nord-vestice și la munte. În rest, precipitațiile vor fi apropiate de normal pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 august

Ultima săptămână a lunii vine cu temperaturi normale pentru această perioadă în aproape toată țara. Excepție face jumătatea nord-estică a țării unde temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de cele specifice perioadei. La sfârșit de vară precipitațiile își intră în drepturi. În cea mai mare parte a țării cantitățile de precipitații vor fi excedentare, în special în zonele montane.

Sursa foto: Pixabay

Iulia Albu și-a pus mâinile în cap. Ce problemă majoră are designerul