Ce se întâmplă dacă visezi o catastrofă. Psihologii ne avertizează!

Ce se întâmplă dacă visezi o catastrofă. Psihologii ne avertizează!
Omenirea încearcă să rezolve misterul viselor de când există. Astăzi există chiar și o disciplină specială în studiul viselor numită onirologie.

Lucruri pe care cu toții le vedem în vise și nu ar trebui ignorate. Cei care preferă latura ezoterică a lucrurilor în locul științei iubesc să-și interpreteze visele în conformitate cu diferite cărți de vis și cred că pot prezice viitorul.

Dar, psihologii cred că visele reflectă cu exactitate starea noastră actuală și că subconștientul nostru încearcă să ne spună din când în când ceva important prin vise.

„Vise universale” 

Lucruri pe care cu toții le vedem în vise și nu ar trebui ignorate. Fiecare dintre noi vede din când în când aceste tipuri de vise. Aceste vise sunt cauzate de instinctele noastre străvechi, de un cod cultural, de experiența strămoșilor noștri și de experiența personală. 

Un psiholog și un expert în domeniul viselor, Patricia Garfield, le numește „vise universale” și spune: „Ca o tocană consistentă, bogată în produse locale, visele universale diferă între diferite popoare, dar toate sunt variante hrănitoare ale aceeași masă sănătoasă. Sunt la fel de vechi ca umanitatea și la fel de răspândiți ca globul nostru. ”

Fiind urmărit sau persecutat

Astfel de vise au mai multe semnificații diferite. Un expert în domeniul viselor, numit Lauri Loewenberg, spune: „Oamenii care au tendința de a evita conflictele, cărora le este frică să nu creeze pene sau să provoace probleme. Aceștia vor avea visul recurent de a fi urmăriți”.

Acordați atenție lucrului care vă urmărește – ele simbolizează un sentiment sau o situație neplăcută la care încercați să nu vă gândiți în viața reală. Poate fi datorie sau dependență. Ești urmărit de o persoană pe care o cunoști?

Gândiți-vă la ce sau cu cine asociați această persoană. Acestea ar putea indica o altă persoană sau chiar o parte a personalității tale pe care nu vrei să o recunoști (cum ar fi un talent ascuns sau o aspirație) în visul tău.

Există, de asemenea, o teorie care spune că visele despre a fugi de cineva sunt pur și simplu ecourile instinctelor primitive. Acestea se află în genele noastre datorită strămoșilor noștri. Totul pentru că fugeau constant de prădători.

O catastrofă sau o apocalipsă

Fiecare dintre noi a visat la dezastre naturale sau provocate de om. În aceste vise suntem speriați și ne este frică să ne pierdem propria noastră viață sau chiar ne facem griji pentru viața celor apropiați.

Aceste vise ar putea indica probleme personale care au scăpat de sub control. Acestea mai pot fi rezultatul sentimentului se amenințare din partea cuiva/ ceva, conform celor de la brightside.me.

Desigur, mesajele constante în mass-media despre catastrofe și acte teroriste înrăutățesc situația. Drept urmare, începem să ne simțim vulnerabili în lumea modernă. Uneori, când avem un coșmar, încercăm să strigăm cu voce tare, dar simțim că vocea ne-a părăsit. Acest lucru provoacă o teamă și mai mare. 

Psihologii o explică ca paralizie a somnului. În timpul ultimei faze a somnului, timpul în care avem vise, creierul nostru paralizează în mod intenționat corpul, astfel încât să putem sta liniștiți și să nu „trăim” în somn alergând, sărind etc. 

Persoanele care au paralizie de somn se trezesc de obicei înainte de sfârșitul ultimei faze. Apoi intră într-o stare între somn și realitate pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru poate fi simțit ca o incapacitate de a vă mișca, de a vorbi și, în unele cazuri, de a respira.

O femeie din Anglia spune că a fost răpită de extratereștrii de 50 de ori. Are și dovezi

Recomandarile noastre