Cea mai bună pastă de ardei gras cu vinete pe care ați mâncat-o vreodată. A devenit populară după al Doilea Război Mondial

Cea mai bună pastă de ardei gras cu vinete pe care ați mâncat-o vreodată. A devenit populară după al Doilea Război Mondial
Fie că o folosiți să pregătiți o minunată pizza sau paste sau pur și simplu vreți să o consumați cu pâine proaspătă, pasta de ardei gras cu vinete este o minune. Știați că a devenit populară după al Doilea Război Mondial?

Ajvarul sau pasta de ardei gras cu vinete se pregătește după o rețetă veche, care a devenit populară la sârbi după al Doilea Război Mondial. Iată cât de simplu se face.

Pasta de ardei gras cu vinete o puteți savura și cu friptură, pește, dar și în sandvișuri sau, de ce nu, burgeri.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un ajvar ca la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg ardei roșii sau 750 g ardei copți, 1 ardei iute roșu, 400 g vinete crude sau 150 g vinete coapte, decojite și scurse. Vă mai sunt necesare 80 ml ulei de floarea soarelui și 15 sare pentru murături. Spălați bine vinetele, ștergeți și coace pe aragaz sau la cuptor. La fel se procedează și cu ardeii.

Mod de preparare

Curățați vinetele și ardeii. Dați ardeii prin mașina de tocat, iar vinetele se vor toca mărunt folosind un cuțit de lemn. Atenție! Nu folosiți cuțitele de inox, pentru că vinetele se vor oxida.

Ajvar sârbesc, pentru o iarnă perfectă

Dați prin mașină și ardeiul iute, în cazul în care doriți ca pasta să fie puțin iute. Un alt truc pentru ca pasta să fie cu adevărat senzațională este ca ingredientele să fie cât mai bine mărunțite.

Preparatul se pune fierbinte în borcanele sterilizate

Puneți ulei în cratiță și adăugați toate ingredientele tocate, apoi adăugați sare și amestecați bine cu uleiul. Puneți cratița la foc mediu și lăsați pasta să fiarbă în jur de o jumătate de oră. Aveți grijă să amestecați continuu ca să nu se prindă. Borcanele se spală foarte bine, apoi se vor steriliza, alături de capace.

Se vor umple cu pasta de ardei gras și vinete cât este fierbinte. Se vor închide ermetic și se vor acoperi cu o pătură. Se vor lăsa să se răcească, apoi li se vor pune etichete și se vor pune în cămară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre