Cea mai simplă tartă din lume! O faci în doi pași și trei mișcări: Tarta cu ceapă caramelizată

Cea mai simplă tartă din lume! O faci în doi pași și trei mișcări: Tarta cu ceapă caramelizată
Dacă erați în pană de idei ce meniu să pregătiți într-una din zile, iată că chef Nicolai vă vine în ajutor cu ideile lui culinare, interesante și inepuizabile.

Cu siguranță veți adora această delicioasă Tartă cu ceapă caramelizată. Dacă vă plac inelele de ceapă, iată un nou preparat cu ceapă. E mult mai sănătos și mai gustos. Poate servi ca aperitiv, dar poate constitui și un fel principal la o masă. Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit pentru cele trei rețete și pașii necesari pentru prepararea acestora.

Ingrediente pentru Tartă cu ceapă caramelizată

3-4 buc. ceapă

1 lingură zahăr brun

50 gr unt

50 ml vin

ierburi aromate

400 gr aluat foietaj

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se toacă în rondele mai grosiere. Se pune untul la topit cu foarte puțin ulei, pentru a nu se arde și se adaugă zahărul brun și rondelele de ceapă. Se amestecă ceapa să se caramelizeze pe toate părțile, apoi se adaugă ierburi aromate și vinul și se lasă să fiarbă la foc încet până se evaporă alcoolul. Se transferă ceapa caramelizată cu sos cu tot într-un vas termorezistent și se așazădeasupra o foaie de aluat foietaj. Se înțeapă aluatul din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul procesului termic.

Tarta cu ceapă caramelizată se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute. După coacere se lasă să se tempereze și se răstoarnă invers pe un platou, pentru a se vedea frumos rondelele de ceapă.

Sursa: Chefi la cuțite

Parteneri