Cel mai bogat român face afaceri în Spania sub numele Don Juan de Navalsordo

Cel mai bogat român face afaceri în Spania sub numele Don Juan de Navalsordo
Afacerile lui Ion Țiriac sunt cât se poate de vaste și surprinzătoare. Când nu mai credeam că putem afla ceva nou despre averea și afacerile celui mai bogat român, iată că fiica cea mică a lui Traian Băsescu ne oferă o mare surpriză.

Elena Băsescu prezintă pe rețelele sociale un ulei de măsline care e produs de Ion Țiriac. Evident, nu a stat el să culeagă cu mâinile lui fructele, și nici nu a învârtit mecanismul presei, ci e vorba de un ulei de măsline produs pe unul din domeniile sale spaniole. Un ulei extra virgin premium, produs din măsline „colectate și presate pentru Ion Țiriac” special,  pe domeniul Navalsordo, după cum putem vedea pe sticla arătată de Elena Băsescu.

Uleiul de măsline care e asociat de numele lui  Ion Țiriac are și un brand aparte, înregistrat în anul 2019, Don Juan de Navalsordo, siglă care se regăsește inclusiv pe sticlă. Aceasta e o schiță a portretului celebrului tenismen, cu pălărie și cu nelipsita-i mustață. Nu are nimeni niciun dubiu că el este Don Juan de Navalsordo. Pe de altă parte, trebuie remarcat că acest ulei de măsline produs de Ion Țiriac nu are o desfacere de masă pe piață, el nefiind accesibil tuturor.

Cum a ajuns Ion Țiriac să facă ulei de măsline

Magnatul român Țiriac a cumpărat domeniul de vânătoare al lui Gonzalo Hinojosa (ex-Cortefiel) în 2017. Cel mai bogat om din România și, la vremea respectivă, singurul român care apărea în clasamentul Forbes al miliardarilor lumii, dincolo de pasiunea sa pentru femei, bani și afaceri, Țiriac este un vânător fanatic.

Încă de când a ajuns în Spania, unde din 2020 a deținut (până anul trecut), drepturile de organizare a turneului de tenis Madrid Open, a cerut contactelor sale să îi găsească un domeniu de vânătoare pe care să îl cumpere. Acesta a cumpărat domeniul Navalsordo din Abenójar, în provincia Ciudad Real, de la Gonzalo Hinojosa, din familia care a deținut anterior Cortefiel.

O proprietate de 1.500 de hectare care, potrivit experților consultați, l-ar fi costat în jur de 9 milioane de euro. Cunoscută pentru natura spectaculoasă a speciilor care trăiesc acolo, aici au fost vânate uneori trofee medaliate cu aur de mistreț, muflon sau căprioară, scriu spaniolii de la Vanitatis.elconfixencial.com.

Ion Țiriac e pasionat de femei „cu picioare lungi” și mașini de epocă

Ion Țiriac este cel mai bogat om din România și singurul din această țară care apărea în clasamentul Forbes al miliardarilor din lume, în anul achiziției domeniului spaniol. Jucătorul de tenis, care are o avere estimată la 1.100 de milioane de euro, a fost unul dintre cei mai buni 50 de jucători de tenis din lume în anii 1970. Legătura sa cu Spania provine din faptul că a deținut decenii drepturile de organizare a turneului de tenis Mutua Open (din 2002). Anul trecut a decis să înstrăineze drepturile.

El a a cumpărat domeniul Navalsordo de la Gonzalo Hinojosa, un fost director al Cortefiel, în Ciudad Real, pentru a-și satisface marea sa pasiune: vânătoarea.

După ce și-a agățat racheta în cui, mai scrie sursa citată, a fost un antrenor de succes pentru Guillermo Vilas și Boris Becker în anii 1980, ajutându-i să ajungă în vârful lumii tenisului. În prezent, magnatul român e legat de una din cele mai mari bănci private din România, pe care fondat-o sub numele său, are propria companie aeriană și este un colecționar inveterat de mașini de epocă. În trecut a declarat că își va împărți averea în mod egal copiilor (legitimi și nelegitimi), recunoscând că are o pasiune pentru femei „mai ales când au picioare lungi”.

Sursa foto: Instagram