Cel mai emoționat actor din Clanul a ales un sport dur. Marian Olteanu nu are nicio reținere să vorbească despre asta

Cel mai emoționat actor din Clanul a ales un sport dur. Marian Olteanu nu are nicio reținere să vorbească despre asta
Una din cele mai tinere „fețe” care s-a alăturat distribuției din Clanul de la Pro TV este Marian Olteanu. Un vasluian de 29 de ani, coleg de promoție cu fiica lui Gheorghe Hagi, un actor pe cât de frumos, pe atât de emotiv.

Marian Olteanu are  29 de ani. Îl știți, probabil din serialul Sacrificiul, difuzat de către Antena 1. El a revenit pe micile ecrane într-unul dintre rolurile principale din serialul Clanul. Este difuzat deja sezonul 2 pe PRO TV, iar Marian Olteanu – polițistul David are o mulțime de fani. Foarte direct când vine vorba să vorbească despre sine, nu are rețineri să spună ce îl apasă.

Tânărul actor este angajat la Teatrul Mic din București, însă joacă cu succes în seriale de televiziune.  Ca actor de teatru,  a jucat în reprezentații precum Romeo și Julieta, Deșteptarea Primăverii, Mama sau Visul unei nopți de vară, ca să amintim numai câteva spectacole în care și-a pus amprenta.

Marian Olteanu, cu ani în urmă, tânăr student, împreună cu tatăl său, Gabi Olteanu. Foto: Facebook

Talentat până-n măduva oaselor, a obținut premiul pentru Cea mai bună interpretare masculină cu rolul Prințul Mic din Apa Vie de Daniel Chirilă, după Frații Grimm, regia și coregrafia Ștefan Lupu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii  „100, 1.000, 1.000.000 de povești” . Debutul în film și l-a făcut prin intermediul lui Radu Jude, care i-a oferit primul rol, în apreciatul său film „Inimi cicatrizate”. Chiar dacă de atunci a apărut în multe ale proiecte filmice, recunoaște sincer în interviuri: „Am tot timpul emoții la filmări”.

Doi ani a mers pe un singur drum: de la cămin la UNATC și retur

Detalii despre viața personală se cunosc destul de puține. Tânărul este originar din Vaslui și a ajuns în Capitală atunci când a venit să își continue studiile. Spune că a trăit ceea ce numește depresia emigrantului, pentru că nu cunoștea pe nimeni în București, orașul era cu totul nou și la altă scară. Recunoaște că a fost o surpriză chiar și pentru el faptul că a intrat la UNATC printre primii, deși era un necunoscut.

Marian Olteanu, de data aceasta cu tatăl său în București, la un meci al Stelei și într-o pauză de filmare la Clanul

A avut nevoie de doi ani ca să se adapteze vieții în București, locul unde acum se simte ca acasă. În primii doi ani de facultate singurul lui drum era de la cămin la cursuri și înapoi. A ajuns la București deși fusese admis și la facultatea de teatru din Iași, însă a mizat pe instinct. Și bine a făcut. Locului lui , spun toți cei care îi urmăresc cariera, este în Capitală. Aici s-a descoperit pe sine și, de câțiva ani, și-a descoperit o altă mare pasiune: boxul, sport pe care îl practică dedicat.

Cum a ajuns Marian Olteanu să joace în Clanul de la Pro TV

Marea bucurie când s-a dus să dea probă pentru rolul din serialul Clanul, chemat de regizorul Anghel Damian, a fost că și-a revăzut un vechi coleg de facultate, iar acesta l-a și ajutat să obțină rolul. Marian Olteanu și actorul Silviu Mircescu (care în serial joacă tot rol de polițist) se cunosc din prima zi de facultate. Mai mult, Marian spune cu bucurie că profesorul Florin Zamfirescu, în clasa căruia a studiat Arta Actorului, a fost cel care i-a încurajat pe amândoi să joace împreună, întrucât a observat că între ei există o chimie aparte.

Actorul Marian Olteanu crede că oamenii te țin minte pentru rolul pe care-l faci după cum i-ai făcut să se simtă

Despre regizorul Anghel Damian, actorul spune că stăpânește marea artă de a-l face să scape de orice stres în momentul în care filmează o scenă. Și mai spune, inspirat de un articol al scriitoarei americane, Maya Angelou, că la finalul unei zile, oamenii nu te țin minte pentru ce ai zis sau făcut, ci pentru cum i-ai făcut să se simtă. El chiar crede în asta.

În această seară, de la ora 20.00, pe Pro Tv îi vedeți în Clanul și pe George Mihăiță, Carmen Tănase, Denis Hanganu, George Ivașcu, Codin Maticiuc, Theo Rose, Mădălina Craiu, Șerban Pavlu, Alice Halpert, Silviu Mircescu…

Recomandarile noastre