Cele mai delicioase sosuri pentru preparate din pește

Cele mai delicioase sosuri pentru preparate din pește
Suntem în Postul Paștelui și produsele pe bază de pește sunt cele mai căutate. Iată câteva sosuri care le vor face cu adevărat extraordinare.

Excepțional pentru siluetă, peștele este și o sursă excelentă de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3, esențiali pentru creier.

Cele mai delicioase sosuri pentru preparate din pește

Numeroase studii au demonstrat că odată ce veți consuma regulat pește, veți fi mai fericiți. Iată un motiv bun pentru a-l include în dieta dumneavoastră, măcar de două ori pe săptămână. Iar pentru a fi mult mai gustos, vă vor fi de ajutor și câteva sosuri. La mare căutare este sosul cu vin alb, la prepararea căruia aveți nevoie de: 100 ml vin alb sec, 1 lingură cu oțet de vin, 3 cepe, 200 g unt gras, sare, piper, arpagic pentru decor.

Mod de preparare

Luați o cratiță și puneți la fiert, la foc mic, oțetul, 3 linguri de apă și cepele tocate mărunt. Lăsați să scadă, iar ceapa să se înmoaie, apoi adăugați untul și amestecați cât mai bine pentru a omogeniza. Puneți sare și piper și ornați cu arpagic. Se potrivește extraordinar de bine cu un pește pe grătar.

Sos de muștar

Pentru a obține sosul de muștar aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 cepe mici, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu oțet balsamic, 4 linguri cu smântână lichidă grasă, 2 linguri cu muștar de Dijon, sucul unei jumătăți de lămâie, sare, piper. Rumeniți bine cepele tocate cât mai mărunt în ulei de măsline, iar la final adăugați oțetul balsamic. Puneți restul ingredientelor, amestecați bine și lăsați la foc pentru cinci minute.

Sosul este excepțional pentru peștele la cuptor. Dacă vă place peștele pane, sunt indicate sosurile acrișoare. Un exemplu este cel de tartar. Ingredientele necesare sunt: 5 castraveciori în oțet, 1 ceapă, 5 fire de pătrunjel verde, câteva fire de arpagic, 1 linguriță cu capere, 2 gălbenușuri, 250 ml ulei vegetal, sare, piper.

Mod de preparare

Tocați cât mai mărunt arpagicul, pătrunjelul, ceapa și castraveții. Bateți gălbenușurile într-un castron cu sare și piper și adăugați uleiul, având grijă să amestecați într-un singur sens, pentru a nu se tăia. Maioneza obținută se amestecă cu ingredientele tocate.

Sos de iaurt

Pentru peștele gras este foarte bun sosul de iaurt, pregătit dintr-o cutie de iaurt grecesc, 1 praf de piper, sucul unei jumătăți de lămâie, 1 praf de sare, câteva crenguțe de arpagic, pătrunjel și mărar, 1 linguriță cu muștar clasic. Tocați mărunt verdețurile, puneți iaurtul într-un bol și amestecați bine cu toate ingredientele. Introduceți în frigider și scoateți cu o jumătate de oră înainte de a-l servi alături de pește.

Sursă foto: casefrumoase