Cercetare. SARS-CoV-2 nu a apărut în Wuhan. Cum a infectat planeta

Cercetare. SARS-CoV-2 nu a apărut în Wuhan. Cum a infectat planeta
A fost identificată „mama” întregii familii SARS-CoV-2. Oamenii de știință se minunează de modul diabolic în care a infectat o planetă întreagă.

SARS-CoV-2 nu a apărut în Wuhan. Prin urmare nici primul caz de Covid-19 nu a fost în Wuhan, așa cum se credea. Acum s-a descoperit că iar prima variantă a virusului SARS-CoV-2 circula deja din octombrie 2019. Un studiu a identificat „mama” întregii familii a noului coronavirus responsabil de pandemie.  Mai mulți cercetători ai Universității Temple din Philadelphia, conduși de Sudhir Kumar, au descoperit „strămoșul“ virusului SARS-CoV-2, scrie La Stampa, citată de Aleph News.

„Mama“ atâtor dezastre pentru cercetători are un nume clar: proCoV2. Prima sa variantă circula deja în lume în octombrie 2019. Evoluțiile și mutațiile succesive ale virusului apărut în China au dus apoi la o serie de sub-tulpini care au devenit dominante, în timp. Studiul a fost publicat în revista „Molecular Biology and Evolution“.

Mulți membri ai familiei virusului SARS-CoV-2 erau deja prezenți în lume

Cercetătorii conduși de Sudhir Kumar au pornit pe urmele genetice ale coronavirusului și, în baza hărților genetice, au descoperit că „mulți membri ai familiei a ceea ce avea să devină virusul SARS-CoV-2“ erau deja prezenți în întreaga lume înainte de primele cazuri identificate în Wuhan, în decembrie 2019.

Astfel, „strămoșul“ virusului ar fi apărut încă de la sfârșitul lunii octombrie 2019. Asta explică răspândirea foarte rapidă în multe țări, înainte ca îmbolnăvirile din Wuhan să fie declarate oficial.

SARS-CoV-2 nu a apărut în Wuhan

Cercetarea, care ca metodologie s-a bazat pe epidemiologia genetică, a stabilit că „mama“ virusului SARS-CoV-2 a apărut în China, unde a dat naștere unei familii de coronavirusuri care s-a răspândit ulterior în toată lumea, în prima fază a pandemiei. Unul dintre acești numeroși „nepoți“ este tulpina care a declanșat apoi primul focar din Wuhan. Potrivit cercetătorilor, virusul provocase deja infecții în China cu 6-8 săptămâni înainte de cazurile din decembrie 2019.

Geneticianul Giuseppe Novelli, de la Universitatea Tor Vergata din Roma, consideră că virusul are o rată de mutație de două mutații pe lună. El crede și că a apărut cu cel puțin 6-8 săptămâni înainte de genomul izolat din China, cunoscut ca „Wuhan-1“. Cercetarea, potrivit lui Novelli, ar putea ajuta în lupta împotriva COVID, prin deblocarea unor terapii „care funcționează asupra întregii familii de viruși, în loc de unul singur“.

Horoscop Minerva – 6 mai. Vești bune pentru tineri care nu au un loc de muncă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre