Chiftele de pui cu quinoa

Chiftele de pui cu quinoa
Chiftelele acestea sunt absolut delicioase. Sunt ușor de făcut, coapte la cuptor, super aromate și sănătoase. Perfecte la orice vârstă, iar copiii sigur le vor adoră.

Preparate fără frigere în ulei, chiftelele acestea sunt o opțiune bună pentru a avea mereu la îndemână ceva de mâncare. Sunt absolut delicioase și calde, cu piure de cartofi și salată, dar sunt de-a dreptul grozave și a două zi, reci, cu mult ketchup.

Ingrediente

1/2 cană de quinoa, 1 cană de apă sau supă de legume/pui, 500 gr de carne de pui (pulpă dezosata sau piept), 3 – 4 buchețele de conopidă, 1 ou, 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, 1 ceașcă de pesmet, 2 – 3 linguri de parmezan.

Preparare Chiftele de pui cu quinoa

Puneți mai întâi la fiert quinoa cu apă sau supă și puțină sare. Când s-a fiert, o lăsăți deoparte să se răcească. În paralel, puneți la fiert și 3 – 4 buchetele de conopidă. Le lăsăți și pe ele să se răcească.

Cât timp se răcește quinoa și conopida, pregătiți carnea de pui. Dacă  aveți carnea întreagă, ea trebui mărunțită, cu robotul de bucătărie. Cel mai simplu e să o achiziționați gata tocată, cele mai multe magazine alimentare oferă acest serviciu.

Într-un bol puneți carnea tocată, apoi quinoa, conopidă mărunțită cu mâna, oul, sarea și piperul. Se amestecă bine, până rezultă o compoziție care se lega ușor. Dacă cumva nu se leagă, puteți adaugă puțin pesmet și în compoziție.

Într-o farfurie întinsă se amestecă pesmetul cu parmezanul. Formați chifteluțele cu mâna și le treceți prin pesmet & parmezan. Aliniate frumos într-o tavă, chifteluțele au intrat în cuptor. Acesta era deja încins. Coacerea durează 10 minute. După acest interval se întorc pe partea cealaltă și se mai coc tot 10- minute.

Sursa: Ama Nicolae

”Franzelă” de carne. Un aperitiv fabulous pentru mese festive