Preparate fără frigere în ulei, chiftelele acestea sunt o opțiune bună pentru a avea mereu la îndemână ceva de mâncare. Sunt absolut delicioase și calde, cu piure de cartofi și salată, dar sunt de-a dreptul grozave și a două zi, reci, cu mult ketchup.
Ingrediente
1/2 cană de quinoa, 1 cană de apă sau supă de legume/pui, 500 gr de carne de pui (pulpă dezosata sau piept), 3 – 4 buchețele de conopidă, 1 ou, 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, 1 ceașcă de pesmet, 2 – 3 linguri de parmezan.
Preparare Chiftele de pui cu quinoa
Puneți mai întâi la fiert quinoa cu apă sau supă și puțină sare. Când s-a fiert, o lăsăți deoparte să se răcească. În paralel, puneți la fiert și 3 – 4 buchetele de conopidă. Le lăsăți și pe ele să se răcească.
Cât timp se răcește quinoa și conopida, pregătiți carnea de pui. Dacă aveți carnea întreagă, ea trebui mărunțită, cu robotul de bucătărie. Cel mai simplu e să o achiziționați gata tocată, cele mai multe magazine alimentare oferă acest serviciu.
Într-un bol puneți carnea tocată, apoi quinoa, conopidă mărunțită cu mâna, oul, sarea și piperul. Se amestecă bine, până rezultă o compoziție care se lega ușor. Dacă cumva nu se leagă, puteți adaugă puțin pesmet și în compoziție.
Într-o farfurie întinsă se amestecă pesmetul cu parmezanul. Formați chifteluțele cu mâna și le treceți prin pesmet & parmezan. Aliniate frumos într-o tavă, chifteluțele au intrat în cuptor. Acesta era deja încins. Coacerea durează 10 minute. După acest interval se întorc pe partea cealaltă și se mai coc tot 10- minute.
Sursa: Ama Nicolae
”Franzelă” de carne. Un aperitiv fabulous pentru mese festive
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook