Cine a fost celălalt prinț William. Povestea tragică de iubire care i-a marcat viața

Cine a fost celălalt prinț William. Povestea tragică de iubire care i-a marcat viața
Toată lumea știe de prințul William, primul născut al prințului Charles și al Dianei. Însă nu mulți știu cine a fost celălalt prinț William, care a trăit o poveste de iubire cu final tragic.

Celălalt prinț William a fost membru al familiei regale britanice, nepot al regelui George al V-lea al Regatului Unit. Prințul William, Duce de Cambridge a fost numit după el. Prințul William de Gloucester a fost vărul primar al reginei și, la momentul nunții acesteia, în 1947, el era al patrulea în linia de succesiune pentru tron. Tânăr fiind, William a decis să nu urmeze protocolul regal strict și să se alăture armatei. În schimb, el era dornic de aventură și o viață normală, departe de privirile indiscrete ale familiei regale.

În 1968, William s-a mutat în Japonia, unde a lucrat în serviciile diplomatice și acolo s-a îndrăgostit nebunește de frumoasa modelă maghiară Zsuzsi Starkloff. Povestea lui William și Zsuzsi a început ca un basm – dar, din păcate, acest basm are un final tragic. În 2015, Zsuzsi a acordat un interviu rar canalului britanic Channel 4 pentru un documentar, despre povestea lor de dragoste și despre durerea pe care o simte încă pentru bărbatul de care s-a îndrăgostit în urmă cu aproape jumătate de secol.

Celălalt prinț William. „James Bond” al monarhiei și idolul lui Charles 

celălalt prinț William

Zsuzsi poartă încă un lanț la gât cu un „W” pe un inel, dat de bărbatul la care se referă ca fiind dragostea vieții sale, prințul William de Gloucester. Ca nepot al regelui George al V-lea, William a fost cel mai frumos și mai interesant membru regal al generației sale, cunoscut sub numele de „James Bond” al monarhiei.

Născut în 1941, William a fost fiul prim născut al Ducelui și Ducesei de Gloucester. Potrivit biografului regal Christopher Wilson, „William era nepotul regelui, George al V-lea și nepotul a încă doi regi, George al VI-lea și Eduard al VIII-lea. Dar, într-un anumit sens, era foarte diferit de ceilalți prinți regali. El a fost vedeta uitată a familiei regale. Un tânăr orbitor, cu un mare viitor – extrem de inteligent, extrem de robust, aventuros și sexy. “

William a fost idolatrizat și de tânărul prinț Charles, care îl adora pe verișorul său mai mare.

celălalt prinț William

În 1958, William a fost trimis la Eton pentru școală înainte de a studia la Universitatea Cambridge. Cu toate acestea, chiar dacă a crescut în lumina reflectoarelor, s-a spus că își dorește întotdeauna o viață departe de limitele unui rol regal. Într-un interviu de televiziune rar, William a vorbit despre motivele sale pentru care a ales să lucreze în biroul extern, mai degrabă decât să urmeze calea regală tradițională a unei cariere în armată. „Eram probabil doi oameni diferiți. Într-o anumită privință, prințul William, membru al familiei, și tratat în acest fel. Și în cealaltă privință, ca individ privat care avea propriile gânduri și ambiții. Și, uneori, m-aș comporta complet diferit ”, a spus William. 

Povestea de dragoste începută în Tokyo

Cariera lui l-a condus la Zsuzsi, femeia pe care o iubea. Asta chiar dacă unii membri ai familiei regale spuneau hotărât că nu i se va permite să se căsătorească cu ea. „Un prinț britanic și o fată maghiară s-au întâlnit în Tokyo, Japonia, acum 47 de ani. Este o poveste frumoasă ”, a declarat Zsuzsi pentru Channel 4.

Zsuzsi, o mamă singură, locuia la Tokyo și avea un mare succes lucrând ca model.

„O japoneză și cu mine am fost noua față a Revlon în Japonia. Eram foarte ocupată, fiica mea era cu mine, era adolescentă, aveam o mulțime de prieteni noi și oameni foarte interesați. Sean Connery era în Japonia, făcea un film, am luat cina de câteva ori ”, a spus Zsuzsi. În septembrie 1968, William a luat o poziție la ambasada britanică în Japonia. Era pasionat de aviație și chiar a petrecut 16 zile zburând de la Londra la Tokyo pentru noua sa poziție de pilot. Femeia a povestit că a conceput un plan pentru a-l întâlni pe William sub aspectul vedetei de cinema.

Cenușăreasa și papucul lipsă

Hotărâtă să-l întâlnească, Zsuzsi i-a trimis prințului un mesaj. „Dragă prinț fermecător, am auzit că o petrecere nu este o petrecere fără tine. Pe lângă asta, îmi lipsește un papuc, semnat Cenușăreasa ”, a dezvăluit ea. „Eram îmbrăcată ca o prințesă indiană și William îmbrăcat ca un ranger singuratic cu o pelerină neagră și o mască. A fost foarte distractiv. Era foarte arătos și înalt, mult mai potrivit ca James Bond decât Sean Connery. El a spus: „Pot să o împrumut pe Cenușăreasa pentru un dans?” Și am dansat și atunci a început cu adevărat relația noastră ”. 

Cuibușorul de nebunii secret al cuplului. Prințesa Margaret intervine 

Dragostea pentru William și Zsuzsi a înflorit rapid și, potrivit lui Zsuzsi, la trei luni de relație William a spus: „Nu am crezut niciodată că iubirea ar putea fi atât de frumoasă”. Cuplul a închiriat o casă lângă ocean, un cuib de dragoste secret, unde lui William îi plăcea să gătească pentru Zsuzsi. 

Iubirea nestingherită nu a durat însă mult. Când vestea că William se întâlnește cu o mamă singură a ajuns în Anglia, nu a trecut mult timp până când familia regală a venit în vizită. În 1969, verișoara lui William, prințesa Margaret, a sosit la Tokyo. Se pare că a fost acolo pentru „Săptămâna britanică”, ce s-a concentrat pe relațiile comerciale britanice și japoneze. Însă era clar că era acolo și pentru a-l verifica pe William. 

Scopul prințesei era de a le strica relația. Însă Margaret avusese propria ei dramă. Prințesei nu i s-a permis să se căsătorească cu bărbatul pe care l-a iubit prima dată, Peter Townsend. Drama din jurul acelei povestiri a fost despre faptul că Peter era cu 17 ani mai în vârstă, precum și divorțat cu doi copii.

Când Margaret s-a întors la Londra, i-a scris lui William, spunându-i că ar trebui să aștepte și să vadă cum funcționează lucrurile. Oricum ar fi, legea spunea că oricine este pe linia de succesiune la tron ​​trebuie să obțină permisiunea reginei de a se căsători. Și nu părea probabil ca Regina să aprobe povestea de dragoste al lui William.

Sfârșitul tragic al iubirii. William a murit la doar 30 de ani

În 1979, prințul William hotărâse să se căsătorească cu Zsuzsi. Însă, când tatăl său a suferit un accident vascular cerebral, a trebuit să se întoarcă în Anglia, unde a fost supus presiunii de a pune capăt relației. Totuși, William era hotărât să-și aducă partenera în Anglia pentru a-i cunoaște familia. Potrivit lui Zsuzsi, toată lumea a fost încântătoare cu ea, chiar dacă a fost clar că relația lor era rea. Conform biografiilor, prințul Philip a fost total împotriva lui William și Zsuzsi.

Cuplul a suportat o serie de despărțiri în următorii doi ani, dar Zsuzsi știa că William intenționează să se căsătorească cu ea.  Cu toate acestea, tragedia a avut loc pe 28 august 1972, când William a murit într-un accident de avion la câteva minute după ce a decolat pentru o cursă aeriană lângă Wolverhampton, în West Midlands. O invitase pe Zsuzsi să i se alăture, dar ea avea alte angajamente în acea zi. William avea doar treizeci de ani. Pe degetul său era replica inelului pe care i-l dăduse lui Zsuzsi, care fusese făcut la cererea ei.

„Nu există o zi în care să nu mă gândesc la William. Nici o zi ”

Prințul Charles a fost devastat de pierderea vărului său. Charles, care la acea vreme avea doar 23 de ani, îl admira pe William și, în 1982, când s-a născut primul său fiu, l-a numit în onoarea sa.

Zsuzsi, care și-a petrecut restul vieții în Colorado, a fost complet distrusă să-l piardă pe William. Nu a trecut niciodată cu adevărat peste moartea bărbatului l-a numit dragostea vieții sale până când a închis ochii.  „Nu există o zi în care să nu mă gândesc la William. Nici o zi ”, a spus Zsuzsi în urmă cu ceva timp.  Zsuzsi a murit în mai 2020, la vârsta de 83 de ani. Este plânsă de partenerul ei Don Sundin, fiica ei Andrea, și de cei doi nepoți ai ei.

Foto: Facebook

Cine a compus ”Ciocârlia”. Celebra melodie a fost cântată pe mari scene ale lumii