Ciorbă de miel, acrită cu borș. O rețetă românească

Ciorbă de miel, acrită cu borș. O rețetă românească
Mielul va fi în farfuriile multor familii în ziua de Paște, preparat în fel și chip. Uite o rețetă delicioasă, neaoș românească: ciorbă de miel, acrită cu borș.

Creștinii ortodocși se pregătesc pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos. Românii au multe obiceiuri pentru această perioadă sfântă. După un post lung, de Paște mesele vor fi pline, iar vedeta va fi mielul, pregătit în fel și chip.

Ciorbă de miel, acrită cu borș. Rețeta

Ciorba de miel acrită cu borș de tărâțe este o rețetă românească. Este bună cu multă verdeață, leuștean, și borș făcut din tărâțe.

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne de miel cu os (gât, spată, cap)
  • 1 ceapă medie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 fir de pătrunjel rădăcină
  • 1 bucată de țelină
  • 1 ardei gras mic
  • 2 roșii de dimensiune medie, opărite și curățate de coajă
  • 250 ml. borș
  • 2 gălbenușuri proaspete
  • 300 de grame de smântână grasă
  • 1 legătură bună de leuștean
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Carnea de miel se curăță cu grijă de pielițe și grăsimea în exces și se pune la fiert într-o oală cu apă rece, cât să o acopere. Se adăugă de la început 1 linguriță de sare și se îndepărtează spuma de la suprafață pe măsură ce se formează.
  • Când zeama este curată, se adaugă morcovii, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel, ceapa și ceapa verde, toate curățate, spălate și tocate în bucăți potrivite.
  • Se fierbe în continuare până când carnea este bine fiartă, moment în care aceasta se scoate din oală.
  • Adăugați roșiile tăiate în cubulețe. Carnea de miel se dezosează, se taie în bucăți potrivite și se adaugă înapoi în oală.
  • Separat, borșul se dă în clocot și abia apoi se toarnă în oala cu ciorbă. Se mai dă într-un clocot și se oprește imediat focul.
  • Într-un castron, smântâna se bate bine cu cele două gălbenușuri. Se adaugă 1 polonic de zeamă fierbinte, se omogenizează bine și se toarnă în oala cu ciorbă.
  • Se adaugă leușteanul bine spălat și tocat mărunt, se potrivește gustul cu sare și piper și ciorba e gata de servire. Sursa: folclor-romanesc.ro

Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă

Drob de pui, făcut acasă. Rețeta cu ficăței și piept de pui

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp