Circ electoral cu Nicușor Dan, șoferi PSD și Poliția Locală

Circ electoral cu Nicușor Dan, șoferi PSD și Poliția Locală
Nicușor Dan, candidatul PNL la alegerile locale din București, s-a aflat joi dimineață, 18 iunie, în mijlocul unui scandal. Conferința de presă pe care o organizase a fost perturbată de claxoanele unor mașini și de intervenția unui agent de circulație de la  Poliția Locală Sector 5.
Scandal la conferinţa de presă pe care Nicuşor Dan a susţinut-o miercuri, pe o stradă din sectorul 5 al Capitalei. Un agent de circulație al Poliţiei Locale sector 5 a intervenit după ce mai mulți șoferi ale unor mașini de salubritate au început să claxoneze intens, iar candidatul PNL la Primăria Capitalei nu mai putea fi auzit de grupul de jurnaliști.  Polițistul a vrut să degajeze strada, să se discute pe trotuare, iar atunci a izbucnit scandalul.
Nicușor Dan susţine că „este filonul comunist din PSD” care nu acceptă alt punct de vedere și că oamenii au venit special să-i împiedice dialogul cu presa în aer liber.
„Aş fi vrut să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu. E vorba de o tulburare a linştii publice. A fost asigurată cu concursul Poliţiei Locale a Sectorului 5”, a spus Nicuşor Dan, în timp ce era claxonat de mai multe utilaje de la Primăriei Sectorului 5.

Poliţist local: V-aţi liniştit? Nu sunt eu în măsură să vă dau explicaţii. Vă rog să mă lăsaţi să-mi fac treaba.

Nicuşor Dan:  Ar fi trebuit să fi sunat la 112 de la începutul conferinţei. Acum e puţin târziu”

Întrebat de jurnaliști dacă vrea să dea în judecată Primăria, Nicuşor Dan a răspuns:

„E PSD. E filonul comunist din PSD. PSD-ul care nu acceptă care acceptă alt punct de vedere diferit de al lui, el administrând mineriadele, 10 august când bucureştenii au fost bătuţi pentru că au avut alt punct de vedere. Ăsta e PSD-ul!”.

Din răspuns se pare că nu va face demersuri în instanță. E de explicat și afirmația sa că ar fi trrebuit să sune de la început la 112. Nicușor Dan știe că polițistul de la circulație, fie și de la Poliția Locală sau Națională, nu are atribuții pentru ordinea publică. Când este tulburată liniștea publică, polițistul trebuie să solicite o echipă cu competențe de la sediu, sau vreuna din părțile implicate sau martori să sune la 112.

De altfel, la fața locului a ajuns de urgență un polițist de Națională, care a restabilit ordinea împreună cu colegul de la Locală.

După ce Nicușor Dan a părăsit zona, au plecat și mașinile firmei de salubritate care au produs concertul de claxoane. Probabil că va urma o anchetă, dacă se va depune vreo plângere cu privire la cele întâmplate.

Este a doua conferință de presă a lui Nicușor Dan tulburată de autoritățile locale, după ce pe 5 iunie, în timp ce se afla în Prelungirea Ghencea, la fața locului a ajuns viceprimarul capitalei Aurelian Bădulescu și nu l-a lăsat să vorbească.