Clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole

Clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă reţetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole.

Rețeta lui Vlăduț de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole nu este deloc complicată, dar va avea un mare succes, pentru că, pe lângă gustul extrem de bun, clătitele arată spectaculos.

Ingrediente pentru rețetă de clătite cu sfeclă roșie

Aluat de clătite cu sfeclă roșie: 2 buc. sfeclă roșie, fiartă

3 ouă

200 gr făină

400 ml apă

sare și piper

Pentru guacamole: 2 avocado

250 g roșii cherry

1 ardei iute

1 cățel de usturoi

sucul și coaja de la 1 lime

zeamă de lămâie

sare

Pentru servit: 400 g cremă de brânză

250 g smântână

fistic

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite roșii, sfecla fiartă se trece prin blender împreună cu apa, apoi piureul rezultat se trece prin sită. Ouăle se mixează cu un praf de sare și unul de piper, apoi se amestecă cu piureul de sfeclă roșie. Se încorporează făina și se omogenizează aluatul de clătite roșii. Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, exact ca și clătitele clasice.

Pentru a prepara guacamole, se desface avocado, iar pulpa se strivește lăsând și cuburi mai mari. Se amestecă cu pulpa roșiilor tăiată în cubulețe, după ce s-a îndepărtat partea zemoasă cu semințe. Se adaugă puțin ardei iute tocat mărunt, 1 cățel de usturoi strivit, sare, zeama și coaja de la lime, precum și zeamă de lămâie. Cu această compoziție se vor umple clătitele roșii.

Pentru servit delicioasele clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole, se mixează smântâna pentru a deveni mai aerată, apoi se amestecă cu crema de brânză. Se decorează cu fistic.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Concurenții unui show de televiziune și-au scris în piele, ca să nu uite niciodată

Recomandarile noastre