Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 2 linguri de făină
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • usturoi (opțional)
  • câteva felii de cașcaval

Cum se prepară?

Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi zdrobiți cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.

Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.

Nu puneți prea multă făină dacă vă doriți un aluat ușor și moale.

Folosiți o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.

Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.

Dați focul mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos. Cam 3-4 minute pe fiecare parte.

Poftă bună!