Clătite din dovlecei se fac ușor și repede

Clătite din dovlecei se fac ușor și repede
Uşor de făcut, clătitele din dovlecei sunt bune calde sau reci. Poţi pune alături un sos de iaurt cu usturoi sau o salată şi masa e gata!

Dacă nu îți place să petreci prea mult timp în bucătărie, uite cum poți să gătești repede, gustos și sănătos.

Cum se fac clătitele din dovlecei

Clătitele din dovlecei sunt, mai întâi din toate, un preparat sănătos și gustos.

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei raşi
  • unt, pentru uns deasupra
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei
  • 150 g făină sare,
  • piper, după gust
  • 2 ouă.

Mod de preparare

  • Pune, într-un bol, dovleceii raşi şi storşi de zeamă.
  • Adaugă ouăle bătute cu sarea şi piperul şi pătrunjelul tocat.
  • Cerne făină deasupra, toarnă uleiul şi amestecă.
  • Pune compoziţia, cu o lingură, în tigaia încinsă şi unsă cu ulei.
  • Prăjeşte clătitele pe ambele părţi, până ce capătă o culoare aurie.
  • La final, unge-le cu puţin unt.