Rețetă: pancakes pufoase cu brânză feta. Legenda spune că cine le gustă se îndrăgostește de ele iremediabil

Rețetă: pancakes pufoase cu brânză feta. Legenda spune că cine le gustă se îndrăgostește de ele iremediabil
Dacă nu ați încercat-o așa până acum, aflați o nouă rețetă în care am integrat brânză feta. Aceasta e cremoasă și sărată exact cât trebui pentru a da preparatelor un gust apetisant.

Brânza feta realizată în mod tradițional este mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă. Asta pentru că e mai ușor de digerat, are potențial alergic mai mic și generează  mai puțină inflamație în organism, ceea ce înseamnă că este o varianta mai bună decât telemeaua de vacă,  în special pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

Conform Doc.ro,  brânza feta „întărește sistemul osos – calciul menține oasele sănătoase și le sporește densitatea. Pentru că oasele tale să beneficieze de pe urma calciului din brânza feta, consumă această brânză alături de alimente alcaline precum pătrunjelul, spanacul sau dovlecelul”.

De asemenea, mai arată sursa citată, feta „fortifică sistemul imunitar – brânza feta conține histidina, o proteină care, în combinație cu vitamina B6, și ea prezentă în acest tip de brânză, se transformă în histamină. Consumul ocazional de brânză feta, asociat cu o alimentație bogată în antioxidanți, asigură o sănătate de fier. Mai mult decât atât, brânza feta conține și probiotice, un alt aliat al sistemului imunitar”.

Ingrediente pentru clătite pufoase cu brânză feta

ouă – 4

făină – 1 2/5 căni (340 g)

praf de copt – 1

sare – 1 linguriță

lapte – 2 cești (500 ml)

ulei – 6 linguri

brânză feta – 3,5 oz (100 g)

Mod de preparare

Amestecați într-un castron făina cernută, sarea și praful de copt. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat până devin pufoase. Se amestecă gălbenușurile bătute cu laptele, separat. Adăugați amestecul de de ouă cu ingredientele uscate cu o spatulă. Ultimele se adaugă albușurile bătute și amestecați încet și cu grijă până când cele 2 amestecuri se combină într-un aluat pufos. Adăugați brânza feta mărunțită și amestecați-o cu grijă.

Încingeți o tigaie cu un strat antiaderent, ungeți-o cu puțin unt, turnați 1/2 cană din amestec și întindeți-o rapid pe fundul tigăii agitând-o. Odată ce încep să se formeze bule pe suprafața clătitei, răsturnați-o pe partea cealaltă și prăjiți pentru scurt timp. Serviți calde, cu dulceața preferată.

Sursa: Tasty Craze

Recomandarile noastre