”Credem că râsul sănătos şi eliberator face bine în această perioadă”, declară echipa Ceau, Cinema! A şaptea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se va desfăşura în format restrâns, în perioada 16 – 19 iulie, la Grădina de Vară Capitol, fostul cinematograf Arta şi curtea Institutului Francez din Timişoara. Proiecţiile vor avea loc exclusiv în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.
Al treilea film inclus în acest program special este animaţia româno-franceză ”Călătoria fantastică a Maronei” (2019), de Anca Damian.
”Cum Zilele Filmului de Umor nu puteau avea loc aşa cum era prevăzut, din cauza crizei sanitare, ne bucurăm să le organizăm în acest an în cadrul Festivalului Ceau, Cinema!, a cărui temă este tocmai umorul! În situaţia actuală, dificilă pentru toţi actorii culturali, dorim să accentuăm şi mai mult colaborarea cu partenerii noştri, pentru a promova cultura mai degrabă împreună, decât fiecare pe cont propriu.
”Mama fără vârstă” își dezvăluie toate secretele. Lumea crede că e sora fiicelor sale
Care sunt filmele verii? Îți arătăm trailerele lor
Această asociere ne oferă de asemenea ocazia de a sublinia parteneriatul solid care ne leagă de asociaţiile Marele Ecran şi Pelicula Culturală, cu care lucrăm activ la proiectul de renovare a cinematografului Studio, ale cărui studii arhitecturale vor fi donate foarte curând Primăriei Timişoara”, afirmă Cyrille Fierobe, directorul delegat al Institutului Francez din România la Timişoara.
”Enormă” („Énorme”, 2019), de Sophie Letourneur, este o comedie burlescă despre spaimele şi bucuriile sarcinii. O pianistă celebră care străbate lumea (Marina Foïs) şi soţul său (Jonathan Cohen), care îi este şi agent, au decis să nu aibă copii, însă el asistă la o naştere surpriză într-un avion, aşa că apelează la un truc pentru ca soţia sa să rămână însărcinată. „Enormă” a avut premiera internaţională la Festivalul de la Rotterdam.
”Paradisul, probabil” („It Must Be Heaven”, 2019), noul film al lui Elia Suleiman, este o savuroasă comedie absurdă, laureată cu premiul FIPRESCI şi cu o menţiune specială la Festivalul de la Cannes. Cineastul Elia Suleiman emigrează din Palestina natală în căutarea unui nou „acasă”, la Paris şi New York, însă îşi dă seama curând că ţara sa de origine îl urmează ca o umbră.
Animația ”Călătoria fantastică a Maronei” („L’extraordinaire voyage de Marona”), o coproducţie Franţa-România-Belgia, regizată de Anca Damian. Victimă a unui accident, o căţeluşă îşi aminteşte de fiecare stăpân pe care l-a avut şi l-a iubit necondiţionat. Anul trecut, filmul a fost inclus în competiţia Festivalului de la Annecy şi a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene. Compozitorul francez Pablo Pico a câștigat recent Premiul Gopo 2020 pentru muzica originală a filmului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook