Comoara din New York. Ce a pățit un bărbat după ce a descoperit camera secretă

Comoara din New York. Ce a pățit un bărbat după ce a descoperit camera secretă
Un bărbat care a cumpărat o casă veche a descoperit în pod o cameră secretă.

Când David Whitcomb a cumpărat un imobil, habar nu avea că urma să dea peste comoara din New York. Surpriza lui a fost năucitoare. Camera secretă ascundea aproximativ 1.000 de obiecte vechi, care ar putea valora mult mai mult decât suma plătită pe proprietate.

La câteva săptămâni după ce a cumpărat clădirea pentru firma sa de avocatură, la sfârșitul anului 2020, Whitcomb a inspectat podul clădirii. El a remarcat ceva la tavan. S-a urcat pe scară și a privit mai atent. Așa a descoperit o încăpere secretă, mascată în mansardă, scrie Insider. Fără nicio teamă, bărbatul a mers mai departe.

Comoara din New York

În interiorul mansardei, David Whitcomb a descoperit vechiul studio al fotografului  James Ellery Hale. Inventarul încăperii a scos la iveală  peste 1.000 de obiecte de epocă, extrem de valoroase. Whitcomb a găsit camere foto și alte echipamente foto, mobilier, decorațiuni și portrete ale unor persoane celebre din secolul al XX-lea, inclusiv un portret rar al feministei Susan B. Anthony, potrivit One Source Auctions.

Comoara din New York. Ce a pățit un bărbat după ce a descoperit camera secretă

Un reprezentant al One Source Auctions a confirmat pentru Insider că avocatul a decis să scoată la licitație articolele pe data 18 septembrie. Același reprezentant estimează că antichitățile descoperite în pod i-ar putea aduce bărbatului un câștig de 200.000 de dolari.

Acum, David Whitcomb a spus că a petrecut luni de zile lucrând la curățarea, autentificarea și restaurarea colecției, împreună cu One Source Auctions. Înainte de licitație, el a distribuit actualizări despre colecție pe o pagină de Facebook dedicată.

New York Times spune că Whitcomb a cumpărat clădirea situată în Geneva – New York cu 100.000 de dolari. Conform jurnaliștilor, celebrul fotograf Hale s-a mutat în jurul anului 1880 în zonă și, ar fi locuit și în această casă. Totodată, aici a avut loc prima convenție privind drepturile femeilor, în 1848. În timp ce locuia în zonă, celebrul fotograf de portrete a capturat imagini cu sufragete. Mansarda casei a fost închisă în urmă cu 100 de ani. „Toată lumea speră să găsească cândva o comoară, iar noi am făcut-o”, a spus Whitcomb.

Sursa foto: Facebook/ David Whitcomb