Conacul Monte Cristo, cel mai bântuit din Australia. Fosta proprietară face urât

Conacul Monte Cristo, cel mai bântuit din Australia. Fosta proprietară face urât
Turiștii și ziariștii dau năvală pe o proprietate din Australia. Se numește Conacul Monte Cristo, cel mai bântuit de pe continent. Doritorii de experiențe paranormale  spun că fosta proprietară, moartă de 72 de ani, a rămas în casă și face urât dacă este deranjată.

Conacul Monte Cristo, din Australia, este locul de întâlnire a celor care vor mai multă adrenalină. Turiștii se îmbracă în haine de epocă, cumpără suveniruri caudate și se laudă că au scăpat cu viață din conacul bântuit.

Conacul Monte Cristo, cel mai bântuit din Australia

Monte Cristo este cel mai bântuit conac din Australia. Doamna Crawley, proprietara casei, nu a mai ieşit din imobil după moartea soţului ei, decât de două ori în cei 23 de ani de viaţa care i-au mai rămas.

După ce a murit, se spune că fantoma bătrânei bântuie conacul, mai ales fosta cameră a femeii. Fantoma acesteia a fost văzută de mai multe ori în fereastră. Vizitatorii spun că se aud tot felul de voci ciudate, iar nu de puţine ori luminile se aprindeau şi se opreau singure.

Unii oamenii au spus că atunci când au intrat în camera doamnei Crawley rămâneau fără aer şi se făceau mov la faţă, iar când ieşeau din încăpere îşi reveneau la normal.

Conacul Monte Cristo, din Australia, este locul de întâlnire a celor care vor mai multă adrenalină
Unii oamenii au spus că atunci când au intrat în camera doamnei Crawley rămâneau fără aer

Povestea conacului Monte Cristo

Fantomele și zgomotele sunt atribuite istoriei tragice a acestei case izolate pe un deal cu vedere la orașul Junee, din sud-estul Australiei. Construită de proprietarul fermei Christopher Crawley în 1884, casa i-a rămas soției sale, Elizabeth Crawley, la moartea sa în 1910. Incapabilă să treacă peste moartea soțului ei, Elizabeth și-a petrecut restul vieții în totală izolare.

Ea a transformat camera de la etaj într-o capelă și s-a cufundat în Biblie. Ar fi părăsit casa doar de două ori înainte de moartea ei dintr-un apendice rupt, în 1948. Se spune că fantoma doamnei Crawley bântuie fosta ei casă. Senzația aerului rece ca gheața care cade ca zăpada indică prezența ei.

Evenimente paranormale la conac

Un lanț de evenimente violente din casă a declanșat alte incidente supranaturale. O femeie de serviciu a scăzut odată până la moarte de pe balconul de la etaj. Figura unei femei în rochie de epocă a fost văzută mergând de-a lungul verandei până la treptele pătate de sânge unde a căzut.

Se crede că un băiat de grajd care a murit în patul său de mâna stăpânului său bântuie casa vagonului. O altă fantomă, a unui om cu handicap mintal pe nume Harold rătăcește pe teren. Păstrat în lanț în căsuța îngrijitorului timp de 40 de ani, Harold a fost găsit ghemuit la picioarele cadavrului mamei sale. A murit la scurt timp după ce a fost trimis la o casă pentru nebuni. Se spune că sunetul lanțurilor zăngănitoare avertizează asupra abordării sale.

Conacul a devenit muzeu

Familia Crawley a rămas în reședință până în 1948. Casa a rămas apoi goală sub îngrijirea mai multor îngrijitori până în 1963, când a fost cumpărată de Reg și Olive Ryan. Aceștia au recovat proprietatea, iar azi funcționează ca un muzeu. Acolo se găsește și un magazin cu suveniruri și curiozități. Noii proprietari chiar așa își fac reclamă: „cea mai bântuită casă din Australia”.

Bineînțeles, ziariștii au dat năvală să filmeze și să relateze de la fața locului. Monte Cristo a fost prezentat în emisiuni de televiziune. În 1992, aici a fost realizată emisiunea de călătorie Getaway, un reality show. Tot aici s-a filmat pelicula de groază Muirhouse, în 2012.