În Sectorul 1 școlile sunt în paragină, în Sectorul 4 s-a deschis campus! Contrast dramatic în Capitală

În Sectorul 1 școlile sunt în paragină, în Sectorul 4 s-a deschis campus! Contrast dramatic în Capitală
În Sectorul 4 al Capitalei s-a deschis cel mai nou și mai modern campus educațional din România, anunță primarul Daniel Băluță, în timp ce în „capitala Capitalei” școlile au fost lăsate în paragină.

Prima zi de școală va fi o bucurie pentru unii copii, pe când pentru alții va fi un nou an în clase murdare, cu pereți decojiți și bănci șubrezite.

Sectorul 4 vine cu o veste îmbucurătoare: „Cel mai nou și cel mai modern campus educațional din România, în care vor învăța copii de la grădiniță și până la liceu, s-a deschis în Sectorul 4 al Capitalei, în prezența Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și a europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei de Cultură și Educație din Parlamentul European.”, transmite Instituția.

„Aflat în incinta Liceului Tehnologic „Dacia” (fostul Colegiu Tehnic “Miron Nicolescu”), noul campus pune la dispoziția elevilor cele mai moderne și mai sigure condiții de studiu, într-un ansamblu educațional complet nou, după ce vechea clădire a acestui liceu, dată în funcțiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată și modernizată.

Cu un regim de înălțime de S+P+3E și o suprafață de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceeal. Mai exact, colegiul dispune de 22 sali de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de aceastea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, cu o capacitate de 75 de camere de cazare, de 4 și 6 locuri fiecare, o sală de sport precum și o sală multifuncțională.”, mai anunță primarul Daniel Băluță.

Au cantină ca-n America!

Elevii au la dispoziție și o cantină, în care vor putea lua masa pregătită în bucătăria celor două cămine, dar și o sală multifuncțională cu o capacitate de peste 400 de locuri, în care aceștia vor putea susține mini-recitaluri, piese de teatru, proiecții de filme etc.

„Pentru activitățile sportive, copiii vor putea folosi o sală de sport complet renovată, cu o suprafață de 570 de mp precum și două terenuri de sport în aer liber. În incinta campusului, cu o capacitate de 750 de elevi, sunt în curs de finalizare lucrările la o nouă gradiniță, la care vor putea urma cursurile preșcolare un număr de 100 de copii.”, se mai arată în comunicatul emis de Primăria Sectorului 4.

Valoarea investiției este de 54 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.

“În ultimii 4 ani, Sectorul 4  a reușit să atragă aproape 100 de milioane de euro, bani pe care i-am investit în educație, în sănătate, în infrastructură și în mediu. Trăim împreună efectul investițiilor europenene în Sectorul 4. Datorită eforturilor făcute de Uniunea Europeană și de autoritatea locală, avem în acest moment, foarte multe rezultate, drept pentru care vom continua investițiile în sistemul educațional, medical și în protecția mediului.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România:

“Suntem impresionați de ceea ce am găsit aici, Uniunea Europeană este exact despre ceea ce am văzut astăzi în Sectorul 4(…). Mă bucur că participăm la un proiect livrat, încheiat, bine gândit și realizat, oferit înapoi comunității. Învestim în Noua Generație și în învățământ. Dacă educație nu e, nimic nu e. Vorbim practic despre o șansă de a ieși din această pandemie mai puternici.(…). Tinerii merită cu siguranță toate oportunitățile pentru a-și dezvolta întregul potențial, dar și pentru a modela viitorul Uniunii și pentru a prospera în contextul acestei tranziții către verde și către digital. Acest sistem de educație și de formare profesională răspunde nevoilor reale ale economiei, dar în același timp, oferă cursanților abilitățile necesare pentru a se dezvolta atât pe plan personal cât și pentru a deveni cetățeni activi”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Sectorul 1, codaș pe 13 Septembrie!

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, o acuză pe Clotilde Armand, actualul primar, că nu a făcut nicio pregătire pentru începerea noului an școlar. Tudorache a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini revoltătoare din interiorul unor școli. Conform acestuia, anul școlar 2021-2022 îi așteaptă pe elevi cu bănci rupte, table sparte și prize smulse din pereți.