Corbu și Șarona, câinii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu, s-au stins de dorul stăpânului

Corbu și Șarona, câinii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu, s-au stins de dorul stăpânului
Nicolae Ceaușescu avea o slăbiciune. Iubea la nebunie perechea de labradori care-i fusese dăruită de englezi. Era nedespărțit de cei doi patrupezi. Care i-au rămas credincioși până la moarte. Iată povestea lor.

Cei doi câini Corbu și Șarona era celebri în epocă. Puteau fi văzuți adeseori pe bancheta din spate a mașinii lui Nicolae Ceaușescu.

În jurnalul lui Corneliu Vadim Tudor, în însemnările dedicate unei din zilele de ianuarie a anului 1990 apare următoarea informație: “Încet-încet, ies la lumină micii detalii de viață: în seara zilei de 21 decembrie 1989, pe la ora 21, Ceaușescu, care se pregătea să doarmă în sediul C.C. al P.C.R., a vrut să-și vadă cei doi câini labrador, Corbu și Șarona, așa că ofițerul Matei Nicolae a fost trimis la Palatul Primăverii, să-i aducă cele două vietăți, pe care le iubea! Unde or fi câinii aceștia acum?”, scria Corneliu Vadim Tudor, citat de evz.ro.

De ce Nicolae Ceaușescu iubea acești câini?

O altă sursă povestește întreaga istorie: „Vizita cuplului dictatorial în Marea Britanie a fost una încununată de succes. În cadrul acesteia, Elena Ceauşescu a avut parte de veritabile ceremonii ca «savant de renume mondial» ce era, conferindu-i-se calitatea de membru de onoare al Institutului Regal de Chimie şi titlul de Profesor Honoris Causa al Institutului Politehnic. Pe lângă faimoasa plimbare cu caleaşca regală împreună cu Regina Elisabeta a II-a, lui Ceauşescu i s-a lansat şi o carte în limba engleză, din «gândirea lui creatoare». Tot atunci, liderul Partidului Laburist, David Steel, i-a dăruit un pui de labrador negru, botezat Corbu pentru culoarea lui.”

Nicolae Ceauşescu îndrăgea atât de mult patrupedul, încât, după cum scrie istoricul german Thomas Kunze, „ambasadorul român în Marea Britanie cumpăra în mod regulat biscuiţi englezeşti scumpi pentru câini, care erau expediaţi în România prin poşta diplomatică“. Lui Corbu i s-a adus o tovarăşă de viaţă, Şarona.

Corbu și Șarona s-au stins de dorul lui Nicolae Ceaușescu

Florin Marinescu, una din gărzile de corp ale lui Nicolae Ceauşescu, relata în presă că în zilele care au urmat fugii soţilor Ceuşescu, el a rămas să păzească Palatul Snagov, unde se aflau şi cei doi câini preferaţi ai dictatorului. Acesta susţine că cei doi câini „au murit de foame. Nu mâncau decât din mâna lui Nicolae. Nu am reuşit să-i facem să mai pună gura pe mâncare“. Aceasta a fost soarta câinilor lui Nicolae Ceaușescu.

Corbu participa la partidele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu

Ca orice câine de vânătoare, Corbu era nelipsit de la escapadele vânătoreşti prezidenţiale. La una dintre ele, într-un moment de neatenţie al ofiţerului veterinar care-l supraveghea, labradorul a zbughit-o din maşina de teren, fugind după ciute în direcţia din care trebuia să vină vânatul. Speriat că patrupedul putea fi împuşcat, Lucian Dincă, unul dintre cei care activa în sectorul Cinegetic al Nomenclaturii, a alertat participanţii prin staţia radio. Norocul organizatorilor şi al celor din dispozitiv a fost că animalul, fiind novice la vânătoare şi neobişnuit cu alergătura prin zăpada din pădure s-a întors după câteva minute obosit, cu limba de un cot. Sursa: evz.ro


Cum vă pot fura banii din cont. A apărut un nou atacator

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp