Covoare curate de sărbători. Iată cum să le igienizați rapid folosind cele mai bune soluții naturale

Covoare curate de sărbători. Iată cum să le igienizați rapid folosind cele mai bune soluții naturale
Crăciunul bate la ușă și n-ați găsit nici un loc liber la curățătoria de covoare? Nu vă stresați, pentru că puteți să le curățați singuri.

Specialiștii susțin că odată ce veți avea covoare igienizate în mod regulat, veți reduce riscul de alergii și veți ține infecțiile la distanță. E timpul să vă apucați de treabă.

Covoare curate de sărbători. Iată cum să le igienizați rapid folosind cele mai bune soluții naturale

Indiferent ce mobilier scump ar exista într-o casă, covorul completează imaginea de locuință perfectă. Și nu doar atât, pentru că un covor de calitate protejează perdelele, reduce zgomotul și, foarte important, menține căldura. Dar acesta se  poate murdări foarte repede, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Cum să le redați culoarea și strălucirea? Prin cele mai bune metode naturale cum ar fi, de exemplu, bicarbonatul de sodiu.

Oțetul șterge urmele de lapte și cola

Când aveți un covor murdar sau cu pete de grăsime folosiți cu încredere bicarbonatul de sodiu. Presărați covorul cu bicarbonat și lăsați să acționeze peste noapte.

A doua zi, aspirați și veți rămâne surprins de ceea ce veți vedea, adică un covor perfect. De asemenea, bicarbonatul este bun și când exisă pete umede.

Foarte bun pentru curățat covorul este și oțetul. Amestecați două lingurițe cu sare într-o cană cu oțet, apoi pulverizați soluția obținută pe covor. Frecați cu o perie moale, lăsați să se usuce și aspirați bine. Dacă aveți pete de cola, bere sau lapte, folosiți o parte oțet și două părți de apă. Pulverizați pe covor și ștergeți bine cu o cârpă uscată.

Sare pentru pete de ceai și cafea

Petele de vin roșu sau cerneală se vor duce dacă veți presăra sare pe covor, apoi veți șterge cu o cârpă uscată. Lăsați un sfert de oră, apoi aspirați. Dacă aveți pete de ceai și cafea, atunci frecați cu o soluție obținută din apă și sare, apoi clătiți cu apă rece. Puteți obține un covor curat cu ajutorul unei periuțe de dinți și bere. Turnați puțină bere în zona murdară, insistând cu periuța apoi ștergeți suprafața covorului cu o cârpă înmuiată în apă.

Recomandarile noastre