Crin Antonescu e șomer? Așa spune comisarul Adina Vălean, soția lui

Crin Antonescu e șomer? Așa spune comisarul Adina Vălean, soția lui
De șase ani, Crin Antonescu s-a retras de pe scena politică. Era liderul PNL, a candidat la președinție, un politician apreciat. Nu numai că s-a retras, dar a și dispărut din viața public. Comisarul european Adina Vălean spune că soțul ei nu are nici o ocupație și nu câștigă bani.

8Crin Antonescu s-a retras de pe scena politică. Era liderul PNL, a candidat la președinție. A avut o carieră spectaculoasă: de la profesor de istorie la țară și muzeograf, Crin Antonescu a urcat pe scara ierarhică a PNL, până a ajuns deputat, senator, ministru și președinte interimar al României. Unde s-a ascuns Crin Antonescu în ultimii șase ani?

Încă din anul 2014, imediat după alegerile parlamentare, Antonescu a decis să își dea demisia din funcția de președinte al PNL. După care a promis că se retrage total din politică, gest pe care l-a și făcut.

Crin Antonescu e șomer?

Încă din 2014, au apărut tot felul de zvonuri, inclusiv că fostul lider PNL s-ar fi mutat la Bruxelles, acolo unde lucrează soția sa, europarlamentaru Adina Vălean, acum comisar european.

În septembrie 2009, Crin Antonescu s-a însurat la Bruxelles cu colega sa de partid, europarlamentarul Adina Vălean

Se pare că Antonescu se bucură de liniștea casei sale din Băneasa, unde locuiește singur în cea mai mare parte a timpului, scrie antena3.ro.

În declarția sa de avere și de interese, depusă al Parlamentul European în 2019 și 2020, Adina Ioana Vălean scrie și semnează că soțul ei, fostul lider liberal ”nu are în prezent ocupație”.

Sursa banilor rămâne necunoscută, însă, judecând după declarațiile de avere din 2019 și 2020 ale soției sale, europarlamentarul Adina Vălean, ea câștigă un salariu de aproape 7.000 de euro/lună la Bruxelles, în timp ce el apare fără ocupație.

Adina Vălean este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Adina Vălean a fost deputat în legislatura 2004-2008 ales pe listele PNL, dar la data de 30 noiembrie 2007 a demisionat pentru a ocupa locul de deputat în Parlamentul European.

Crin Antonescu, biografia

  • În acte, se numește George Crin Laurențiu Antonescu și este licentiat in Istorie-Filosofie. S-a născut la Tulcea și, după divorțul părinților, a fost crescut de tatăl său care l-a încurajat să studieze la Universitatea București.
  • În timpul studenției (1983) s-a căsătorit cu  Aurelia, studentă la Politehnică. Crin Antonescu a repetat doi ani de studiu și a explicat că nu voia să își părăsească soția care era încă studentă.
  • După absolvirea facultăţii (1985), Crin Antonescu a fost profesor de Istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu, a fost profesor de Istorie și Franceză în cumuna Niculițel din județul natal, Tulcea. Pentru câteva luni, a fost și muzeograf la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea.
  • Crin Antonescu a aderat la Partidul Naţional Liberal în 1990 și a început să se afirme pe scena politică. În 1995 a fost ales vicepreşedinte al PNL şi, ulterior, lider al partidului. A fost ministrul tineretului și sportului în Cabinetul Ciorbea (1997-2000).
  • Cei doi avut un copil care a murit la scurt timp de la naștere (1995). Au decis să mai aibă un copil, dar după ce Irina a venit pe lume (2001) Aurelia Antonescu a aflat că are cancer.
  • În iulie 2004, soția sa, Aurelia Antonescu, s-a sinucis. S-a aruncat de la etaj, la ora 6.00 dimineața. Avea cancer ovarian și dureri insuportabile.
  • În septembrie 2009, Crin Antonescu s-a însurat la Bruxelles cu colega sa de partid, europarlamentarul Adina Vălean.