Cui a scos limba Albert Einstein. Celebrul fizician a profitat de această poză

Cui a scos limba Albert Einstein. Celebrul fizician a profitat de această poză
Celebrul fizician Albert Einstein a fost un geniu, dar și un glumeț. O fotografie este cunoscută în toată lumea: savantul scoate limba și este fotografiat așa. Cine l-a enervat atât de tare?

Faimosul fizician Albert Einstein este cunoscut pentru geniul său, dar și pentru claia de păr vâlvoi. Cea mai cunoscută fotografie este cea în care scoate limba. A fost făcută când a împlinit 72 de ani.

 

Albert Einstein a luat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume

Cui a scos limba Albert Einstein

Albert Einstein, ca un copil, cu limba scoasă. Este o fotografie realizată după petrecerea organizată de ziua de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani.

La petrecerea organizată pe 14 martie 1951, în Clubul Princeton. Fotograful Arthur Sasse i-a cerut permisiunea să îl fotografieze. La sfârșitul serii, pe când fizicianul se afla în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă o poză. Deranjat de insistența fotografului, savantul Albert Einstein s-a comportat ca un copil. A scos limba spre aparat în momentul în care blitzul s-a activat, scrie ati.

Când Arthur Sasse i-a trimis copiile fotografiilor făcute în timpul petrecerii, Einstein a fost cucerit de ultima poză. A cerut mai multe exemplare. Fotografia a fost inclusă pe toate felicitările pe care le-a trimis.

Fotografia originală în care Einstein scoate limba a fost vândută pentru suma de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință.

Albert Einstein, ca un copil, cu limba scoasă. Este o fotografie realizată după petrecerea organizată de ziua de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani

Albert Einstein a primit Premiul Nobel

Albert Einstein a luat Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai Omenirii.

În 1905, a scris câteva lucrări care au schimbat fizica. Însă, pentru marele public, Albert Einstein este un savant cu părul vâlvoi, care se strâmbă la cameră atunci când e fotografiat.

Puțini știu că savantul Albert Einstein nu se descurca strălucit la școală. Micul Albert a început să vorbească târziu, apoi, la şcoală, era un elev mediocru spre bun, care excela doar la matematică. De aceea, plănuia chiar să devină profesor de matematică.

S-a ales praful de visul lui. Mai multe universităţi au refuzat să-l accepte ca student. Pe la 1900, Einstein, care avea 21 de ani, a renunţat la cetăţenia germană şi s-a mutat în Elveţia, unde a lucrat ca meditator de matematică. Reuşea astfel să-şi întreţină soţia şi, în timpul său liber, să muncească la lucrări ştiinţifice care au schimbat fizica pentru totdeauna.