Cum a murit Superman. Soarta lui Christopfer Reeve s-a schimbat în câteva secunde

Cum a murit Superman. Soarta lui Christopfer Reeve s-a schimbat în câteva secunde
Christopfer Reeve a dat viață celui mai popular erou din lumea benzilor desenate, Superman, și a devenit un actor care a rămas în istorie datorită acestui rol. Frumos, înalt, sportiv  și talentat.  Apoi, a fost lovit de un ghinion teribil și a rămas imobilizat într-un cărucior cu rotile.

Christopfer Reeve a avut toate atuurile pentru a reuși în cinematografie. Înalt de 1,93 metri, cu o fizionomie ieșită din comun și cu talent actoricesc nativ și perfecționat încă din adolescență, new york-ezul s-a impus la Hollywood. Face parte din categoria celor care au jucat un rol atât de mare încât tot restul carierei au fost urmăriți de acel personaj, scrie evz.ro.

Cum a ajuns Christopfer Reeve ”Superman

Christopfer Reeve se confundă cu Superman, erou de benzi desenate, ai cărui ”părinți” au fost artistul canadian Joe Schuster și scriitorul american Jerry Siegel. Certificatul de naștere al lui Superman a fost emis în 1932.

În SUA, benzile desenate aveau un succes uriaș în perioada Interbelică. Superman devenise idolul oricărui puști, iar revistele de profil se tipăreau într-un tiraj de varia între 1 – 2 milioane de exemplare. Dar personajul creat de cuplul Schuster – Siegel avea să devină cunoscut în întreaga lume, datorită cinematografiei.

Prin ce transformări dramatice a trecut Cristopfer Reeve în 26 de ani!

În 1978, regizorul Richard Donner crea filmul care purta numele super-eroului. Rolul principal i-a revenit lui Christopher Reeve, în vârstă de 26 de ani la acea vreme. Tânărul actor avea să joace alături de nume grele de la Hollywood: Marlon Brando, Gene Hackman sau Larry Hagman (J.R. din serialul Dallas).

Superman venea de pe planeta Krypton, putea să zboare, să ridice obiecte care cântăreau mii de kilograme, să prindă gloanțe cu mâna și să vadă în infraroșu. Însă el trăia pe Pământ o viață dublă, identitatea lui fiind construită în jurul ziaristului Clark Kent.

Pelicula a avut un buget de 55 de milioane de dolari și încasări de 300 de milioane de dolari. Normal, succesul a impus apariția unor noi serii: Superman II (1980), Superman III (1983) și Superman IV (1987). De fiecare dată, Christopher Reeve a primit rolul principal și a intrat astfel în conștiința cinefililor.

Cum a murit Superman. Soarta lui Christopfer Reeve s-a schimbat în câteva secunde

Notorietatea de care s-a bucurat actorul mulți ani i-a fost însă amplificată de ceea ce avea să devină drama vieții. În 1995, în timpul unor filmări, „Superman” a căzut de pe cal. Fatalitatea a fost însă reprezentată de modul în care patrupedul s-a dezechilibrat și a aterizat peste actor.

În câteva secunde, soarta lui Christopfer Reeve avea să se schimbe dramatic. Medicii i-au salvat viața, dar actorul a rămas imobilizat în cărucior, complet paralizat de la gât în jos. La 43 de ani, americanul avea să-și încheie forțat cariera. Și să lupte în fiecare zi, din punct de vedere psihic, pentru a depăși urmările accidentului

Când actorul a fost paralizat de la gât în jos, lumea a înmărmurit de durere, şocată de soarta unui bărbat cu un fizic atât de puternic. Căci Christopher Reeve practicase încă de mic mai multe sporturi. Colegii de la Hollywood au suferit alături de el, dar Reeve s-a ridicat deasupra acestei drame, demonstrând o forţă a minţii cu adevărat de Superman. „Refuz să las un handicap să hotărască felul în care îmi trăiesc viaţa”, declara el în octombrie 1995, la prima apariţie publică în scaunul cu rotile, după accidentul suferit în acelaşi an, în luna mai. „Există un singur sens de mers în viaţa asta: Tot înainte!”.

Nouă ani a durat suferința, până la finalul vieții încheiate prematur.

Christopher Reeve a scris o carte despre drama pe care a trăit-o

Christopher Reeve a avut puterea să-și povestească viața în cartea „Tot eu”. Mărturiile sunt cumplite. Rănile suferite de actor erau atât de grave, încât mama sa i-a implorat pe medicii să nu-l lase să se chinuie tot restul vieții și să nu-l salveze. Atunci când și-a revenit, Christopher a fost dărâmat psihic. A crezut că viața lui s-a sfârșit, dar soția sa, Dana Morosini, i-a spus că-l va sprijini și-i va fi alături tot timpul. „Ești tot tu. Și te iubesc”, a fost mesajul transmis de jumătatea actorului.

După nouă ani de chin, Reeve s-a stins din viață la data de 10 octombire 2004. „Superman” a fost răpus de un stop cardiac, la 52 de ani. Soția sa a murit doi ani mai târziu, din cauza cancerului pulmonar, la 45 de ani. Sursa: evz.ro

Recomandarile noastre