Cum a reușit Rică Răducanu să stea la o bere cu celebrul Pele. Sportivul brazilian a fost cel care a vrut să-l cunoască

Cum a reușit Rică Răducanu să stea la o bere cu celebrul Pele. Sportivul brazilian a fost cel care a vrut să-l cunoască
În anul 1969, Rică Răducanu a avut parte de un moment pe care nu-l va uita niciodată. După un amical jucat pe Maracana, Pele a vrut să-l cunoască pe portarul din România. Așa au ajuns cei doi să stea de vorbă la o bere.

Rică Răducanu a povestit cu drag de acea întâlnire și își amintește că Pele i-a propus să rămână în străinătate. Dar s-a gândit că dacă va face acest pas, o să-l distrugă dorul de casă.

“L-am lăsat mă, că e prieten cu mine”

”Eu am jucat de două ori împotriva lui, prima oară când l-am cunoscut pe Maracana, într-un amical, și în Mexic, când mi-a dat golul ăla. Le-am spus tuturor ziariștilor ”L-am lăsat, mă, că e prieten cu mine”. Toată lumea spunea că l-am lăsat pe Pele. Când l-am cunoscut eu, am băut o bere acolo la Rio, nici nu ziceai că e Pele.

“Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii”

Îți dădeai seama că avea oameni după el. Toată lumea îl știa. Cred că de aceea a venit să mă cunoască, că el a venit. Că era cu glumele, ca mine. A venit la hotel, m-am trezit cu poliția la Rio. A venit cineva și mi-a spus că vrea Pele să mă cunoască. Nu-mi venea să cred.

Am stat la o cerveza (n.r. – o bere). Aia are doi litri, e mare. Ce poți să vorbești. Mi-a spus să rămân acolo, că-s de-al lor. Am zis că plec eu în România, dar era departe, la capătul lumii. Eu sunt original de aici. Puteam să rămân să joc”, a spus Rică Răducanu, pentru Antena Sport.

„Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia și World Stars”

Nici Gică Hagi nu a stat pe gânduri când a aflat de moartea lui Pele și a triis imediat un mesaj. Căpitanul Generației de Aur a făcut o plecăciune în fața marelui sportiv, mândru că a avut ocazia să joace alături de el. ”Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani.

Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toți cei apropiați lui, dar și către toți iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi dintre noi… Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia și World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihnește-te în pace, Pele!”, a scris Hagi, pe contul său de Facebook.

Recomandarile noastre