Cum decorezi masa de Paște pentru a-i surprinde pe musafiri

Cum decorezi masa de Paște pentru a-i surprinde pe musafiri
Mai sunt doar câteva zile până la Învierea Domnului și gospodinele încearcă să găsească tot felul de soluții pentru ca masa tradițională să arate cât mai bine.

Nu ști cum să decorezi masa de Paște? Ai nevoie de câteva idei bune pentru a te inspira.

Idei originale pentru a decora masa de Paște

Indiferent că vom sta la masă doar cu familia sau vom avea invitați, masa de Paște trebuie să arate senzațional. Pentru că nici o sărbătoare nu se compară cu cea a Învierii Domnului. Specialiștii vă recomandă să așezați pe masă, din loc în loc, câte o figurină cu tematica pascală, de la ouă în diferite forme la simpaticii iepurași.

 

Alegeți veselă de sărbătoare

Măcar în ziua de Paște scoateți cea mai bună veselă și folosiți-o. Iată și o idee pentru inelele pentru șervete în formă de urechi de iepure. Acestea se pot confecționa rapid acasă, folosind doar un șablon și o bucată de fetru din culoare preferată. Chiar și bombonierele pot fi în formă de ouă vopsite în diferite nuanțe. Nelipsite de pe masă trebuie să fie florile de primăvară. Aveți ce să alegeți pentru că piețele sunt pline de  lalele, narcise, zambile și multe alte minunății care vă încântă simțurile.

Paște rustic

Originală poate fi și masa de sărbătoare rustică. Cine dorește, poate înlocui platourile fine cu plăci de lemn și să folosească ca și decor mușchi verde sau ferigi. Iar dacă veți așeza ouă colorate în acest decor, va arăta specaculos. Cât privește fața de masă, materialele care se potrivesc sunt cele din in sau cânepă.

 

Nu uitați nici de tacâmuri pentru masa de Paște. Vor trebui scoase la suprafață cele mai bune, iar cu puțină inițiativă acestea pot fi decorate și vor completa decorul. Cele mai ingenioase lumânări pot fi cele în coajă de ou, iar scaunele trebuie să fie și ele decorate de sărbătoare. Nu e nevoie de multă muncă, ci pur și simplu legați fundițe colorate de spătarul acestora. Optați pentru nuanțe de verde și portocaliu, care se potrivesc de minune cu primăvara.

Sursă foto: ideipentrucasa.ro, edifica.ro