Când ești de puțin timp în bucătărie, nu ești la curent cu măsurile ingredientelor. Gospodinele experimentate fac rețetele la ”ochiometru” pentru că au experiență.

Cum măsori ingredientele în bucătărie, fără cântar

Cât înseamnă o linguriță de zahăr sau o cană de făină într-o rețetă? Foarte mult! Dacă nu ai experineță iese o grozăvie!

Cel mai bine este să vă bazaţi pe un cântar sau pe un pahar gradat care să indice mililitri şi gramele.

Aliment rasă cu vârf rasă cu vârf
FĂINA 4 g 6 g 12 g 25 g 150 g
ZAHĂR tos 5 g 8 g 16 g 23 g 200 g
ZAHĂR PUDRĂ 4 g 8 g 17 g 25 g 180 g
LAPTE PRAF 3,5 g 5 g 17 g 20 g 120 g
GRIŞ 4 g 6,5 g 13 g 20 g 180 g
OREZ 8 g 25 g 220 g
MĂLAI 4 g 5 g 15 g 20 g 225 g
PESMET 3 g 6 g 12 g 16 g 150 g
SARE 8 g 10 g 17 g 25 g 320 g
NUCI MĂCINATE 4 g 7 g 20 g 25 g 275 g
CACAO PUDRĂ 3 g 6 g 10 g 25 g 130 g
GELATINĂ 5 g 10g 15 g
PIPER pisat 5 g
APĂ, VIN 5 g 15 g 250 g
LAPTE 5 g 20 g 250 g
ULEI 4 g 15 g 240 g
OŢET 7 g 15 g 320 g
BULION (SUPĂ) 8 g 20 g 250 g
SMÂNTÂNĂ 10 g 25 g 250 g
SIROP 13 g 15 g 330 g
MIERE 15 g 20 g 360 g

Cât cântăresc legumele

  • Morcov (de mărime mijlocie) – 75 g
  • Cartof – 100 g
  • Roşie – 100 g
  • Ţelină 70-80 g.

Șef de serviciu la Asistență Socială, „patron” de afacere cu dosare de handicap

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri