Puteți da vina pe faptul că părul crește doar 1-2 cm în fiecare lună – și asta numai dacă părul dvs. este deja într-o stare foarte sănătoasă, cu vârfuri despicate minime, spune coafuristul celebru Mark Townsend.

Vestea bună este însă că, dacă simți că părul tău nu crește suficient de repede – indiferent de cauze, precum daunele cauzate de căldură, genetică, hormoni- există câteva lucruri pe care le poți face pentru a accelera procesul puțin.

Cel mai mare lucru de reținut? Păr sănătos = păr mai lung, deci veți dori să schimbați obiceiurile dăunătoare. Înainte, dermatologii, trichologii și coaforii compară cele mai bune modalități de a-ți crește părul mai repede. 

Încercați tratamente cu cofeină pentru a crește părul

Se pare că, cofeina este un ingredient cu adevărat excelent dacă încerci să-ți crești părul. Nu este vorba despre a bea o ceașcă de cafea în plus în fiecare dimineață – ci despre adăugarea unui produs de păr cu cofeină în rutina de coafare.

Potrivit medicului dermatolog Dhaval G. Bhanusali, cofeina nu numai că ajută la stimularea fluxului sanguin către scalp (care este esențial pentru creșterea părului), ci și contracarează DHT, hormonul responsabil pentru căderea părului.

Este de reținut că nu veți vedea o diferență în densitatea sau lungimea părului peste noapte, totuși – durează de obicei de la două până la trei luni pentru ca rezultatele să apară.

Concentrați-vă pe îngrijirea scalpului

Dacă încercați să vă creșteți părul rapid, trebuie să acordați atenție scalpului. 

„Cele mai importante două straturi ale pielii în raport cu scalpul sunt derma și epiderma – derma conține foliculii de păr, glandele, nervii, vasele de sânge, colagenul, fibrele de elastină și celulele adipoase. Introducerea unei îngrijiri adecvate a scalpului în rutina de îngrijire a părului va avea un impact asupra ratei de creștere a părului și asupra sănătății fibrelor de păr”, spune Bridgette Hill, tricholog și colorist la Paul Labrecque Salon și Skincare Spa. 

Cât sport trebuie să faci ca să trăiești mai mult

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp