Ciabatta (papuc de casă – nume care se datorează formei sale), este un fel de pâine albă italiană făcută din făină de grâu și drojdie. Ea are formă alungită, lată și plată și ar trebui să fie mai lăsată în mijloc pentru a aminti de formă unui pantof. Ea a început să devină populară încă din anii 1990, atât în Europa, cât și în SUA și este foarte mult folosită că pâine de sandviș.
Ingrediente pentru 2 porții de sandviș în stil italian
1 ciabatta mică, tăiată în două
1 bulb mic de fenicul, curățat și feliat fin
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
1 mâna de rucola
1 cățel de usturoi, tăiat pe jumătate
1 bilă de mozzarella de 125g (folosește o varianta cu conținut scăzut de grăsime), scursă
8 felii de salam uscat
felii de lămâie, pentru stors
Mod de preparare
Înainte să vă spunem cum se prepară sandvișul în stil italian, vă spunem că acest preparat e destul de sățios. Fiecare porție are 520 de kilocalorii, 23g proteine, 47g carbohidrați, 28g grăsimi, 10g grăsimi săturate, 4g fibre, 2,99g sare.
Se taie pâinea în patru bucăți și se încălzește la toaster. Se amestecă feniculul cu două lingurițe de ulei de măsline, rucola, apoi se asezonează. Se freacă cu uleiul rămas feliile de ciabatta pe partea tăiată, apoi se freacă cu usturoi. Se pune deasupra mozzarella și salamul și se servește cu felii de lămâie pentru stors deasupra.
Sursă: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook