Cum să preparați cel mai bun sandviș în stil italian

Cum să preparați cel mai bun sandviș în stil italian
Ciabatta cu mozarella și salam uscat, iată ingredientele de top care transformă o masă într-un adevărat deliciu rafinat. Ca să preparați cel mai bun sandviș în stil italian, credeți-ne pe cuvânt, aveți nevoie de ciabatta, în primul rând.

Ciabatta (papuc de casă  – nume care se datorează formei sale), este un fel de pâine albă italiană făcută din făină de grâu și drojdie. Ea are formă alungită, lată și plată și ar trebui să fie mai lăsată în mijloc pentru a aminti de formă unui pantof. Ea a început să devină populară încă din anii 1990, atât în Europa, cât și în SUA și este foarte mult folosită că pâine de sandviș.

Ingrediente pentru 2 porții de sandviș în stil italian

1 ciabatta mică, tăiată în două

1 bulb mic de fenicul, curățat și feliat fin

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

1 mâna de rucola

1 cățel de usturoi, tăiat pe jumătate

1 bilă de mozzarella de 125g (folosește o varianta cu conținut scăzut de grăsime), scursă

8 felii de salam uscat

felii de lămâie, pentru stors

Mod de preparare

Înainte să vă spunem cum se prepară sandvișul în stil italian, vă spunem că acest preparat e destul de sățios. Fiecare porție are 520 de kilocalorii, 23g proteine, 47g carbohidrați, 28g grăsimi, 10g grăsimi săturate, 4g fibre, 2,99g sare.

Se taie pâinea în patru bucăți și se încălzește la toaster. Se amestecă feniculul cu două lingurițe de ulei de măsline, rucola, apoi se asezonează. Se freacă cu uleiul rămas feliile de ciabatta pe partea tăiată, apoi se freacă cu usturoi. Se pune deasupra mozzarella și salamul și se servește cu felii de lămâie pentru stors deasupra.

Sursă: Chefi la cuțite