Suntem în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se încheie pe 29 iunie. Multe gospodine folosesc din plin fasolea și cartofii, dar uite o rețetă ”aproape” de post pentru că se folosește un ou care să lege compoziția.
Cum se fac chifteluțele din cartofi
Uite o idee de aperitiv gustos și arătos: chifteluțele din cartofi. Sunt ușor de preparat și ieftin, scrie bucataras.ro.
Ingrediente
- 500 grame cartofi,
- 1 ou bătut,
- 2 linguri de făină,
- 2 fire de ceapă verde tocate mărunt sau o ceapă uscată,
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat,
- 1 legătură de mărar proaspăt tocat,
- 3 căței de usturoi,
- sare,
- piper,
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
- Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit, după care se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
- Cartofii rași se pun într-un castron mare. Se pun oul bătut, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, mărarul, făina, sarea, usturoiul pisat, piperul.
- Se amestecă bine, până se obține o compoziție omogenă. Din aluatul obținut se formează chifteluțele, rotunjite sau aplatizate în mână, apoi se prăjesc în ulei încins, la foc mic, pe fiecare parte.
- Puneți chiftelele pe un platou pe care ați pus un prosop de hîrtie pentru a absorbi din grăsime. Le consumați ca aperitiv ori ca o garnitură la friptură. Sursa: bucataras.ro