Cum se fac scovergi pufoase ca ale bunicii

Cu ingrediente simple, aşa cum erau gătite odinioară la ţară, scovergile sunt un preparat de nerefuzat.
Este un desert aproape uitat, dar foarte gustos şi uşor de făcut.
Sub nici o formă să nu se încerce întinderea aluatului cu sucitorul, fiindcă se presează şi aluatul dă înapoi, nu mai este pufos! Structura acestui aluat, fără lapte, fără ouă, este alta decât a celui de gogoşi.
Scovergile pufoase, care nu au nevoie de drojdie în compoziţie, pot fi sevite cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.
Ingredientele se pun într-un bol în ordinea enumerată. Nu uitaţi să cerneţi făina, ca să se aerisească şi să nu aibă cumva corpuri străine. Se amestecă bine, iar compoziţia rezultată se scoate pe masa de lucru şi se frământă adăugând făină, până devine un aluat elastic.
Se împarte în bucăţi mici, care apoi se pun la prăjit pe ambele părţi. Sursa: caietulcuretete.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook