Dan Negru îi face praf pe români. Și televiziunea

Dan Negru îi face praf pe români. Și televiziunea
Puștiul fenomen al natației mondiale, David Popovici,  a cucerit aurul la Campionatul Mondial de la Budapesta, în proba de 200 metri liber, iar miercuri are șansa de a repeta istoria în proba de 100 metri liber, acolo unde s-a calificat în finală cu cel mai bun timp.

Vestea că un român de 17 ani a reușit să facă al patrulea timp din istorie la proba de 200 metri liber, a făcut înconjurul lumii, al internetului, al televiziunilor naționale inclusiv. Cu toate acestea, marea știre nu a fost deloc gustată de publicul român. Concret, românii au trecut cu vederea superba reușită a adolescentului care, în prezent, se pregătește pentru o nouă competiție.

Dan Negru le bate obrazul românilor

În timp ce lumea a scris pe Facebook, felicitări și ode de bucurie la adresa lui David Popovici, Dan Negru, în stilu-i caracteristic, a privit în profunzime momentul. A vrut să știe ce a însemnat victoria incredibilă a înotătorului din punct de vedere mediatic. Ei bine, în România, nu a însemnat nimic. Știrile despre victoria și performanța tânărului pur și simplu nu au generat trafic. Lumea nu s-a uitat, publicul român e mai curios de viețile maneliștilor decât de performanța unui sportiv tânăr și valoros.

„După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rtg a fost audiența pe care a facut-o aseara TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. În topul programelor românești tv, performanta românului a fost pe locul 189!

Adică, ieri, alte 189 de programe tv, emisiuni au fost mai urmărite”, a scris, vizibil dezamăgit, Dan negru, pe pagina sa de Facebook.

Maneliștii au cea mai mare căutare în România

Cunoscutul realizator și prezentator de televiziune nu s-a oprit la a relata această stare de fapte, ci a mers cu observațiile mai departe. El s-a uitat ce e în trending în momentul de acum. Concluzia: maneliștii sunt la căutare. „Și pe YouTube stăm bine. În top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu.  Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel…”, a mai scris Dan Negru, încheindu-și postarea cu un citat din George Eliot: „Falsitatea e ușoară, adevarul e dificil”.