Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu-și vor da copiii la școală și spun și de ce! Fiul lor a fost evaluat

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu-și vor da copiii la școală și spun și de ce! Fiul lor a fost evaluat
Fiecare părinte face tot ce crede că e mai bine pentru copiii lui. Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au luat o decizie radicală.

Chiar dacă sunt criticați de unii și de alții pentru deciziile luate în ceea ce-i privește pe copii, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu pun la suflet.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au optat pentru o formă de educație neconvențională pentru copiii lor. Toată lumea îi judecă

Părinți a trei copii, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu și-au dus copiii cei mari la școală, ia acum același lucru se va întâmpla și cu Kadri, băiatul lor de șase ani. Ei au optat pentru homeschooling, o metodă de lucru mai puțin cunoscută la noi, copiii învățând în fiecare zi cu unul dintre părinți.

Cârcotașii i-au pus la zid nu odată pentru această decizie, dar nimeni nu a luat în calcul faptul că micuțul a început să învețe mult mai repede decât orice copil înscris la cursurile obligatorii. Motiv pentru care acesta știe în acest moment matematică, chimie, filozofie și vorbește în engleză. Toate lucrurile funcționează cum scrie la carte, iar Kadri își depășește acum mama, ceea ce pe Dana o bucură enorm.

Încep să mă simt depășită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere

„La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat.

Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depășită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere.

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”, a mărturisit Dana Nălbaru, potrivit Click.

Părinții le fac copiilor și educație sexuală

Foarte deschiși cu copiii, Dana și Dragoș discută orice subiect cu copiii lor și le fac și educație sexuală. „Băiețelul meu știe de la 3 ani că spermatozoidul fecundează ovulul. Avem enciclopedii, vorbim despre asta. La fel am făcut și cu Sofia. Nu sunt adepta secretelor.

Iar ei nu au avut nicio traumă și niciun interes ieșit din comun pentru subiectul ăsta, deci consider că am procedat corect. (…) Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat.

Dacă va fi așa însă nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Mă gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, a spus vedeta cu ceva timp în urmă.

Sursă foto: instagram