Să fii recunoscător pentru locul de muncă este periculos. Poate duce la stres

Să fii recunoscător pentru locul de muncă este periculos. Poate duce la stres
În ciuda faptului că oamenii de știință asociază fericirea cu mulțumirea, uneori recunoștința are dezavantaje.

Să fii recunoscător pentru locul de muncă este periculos. Deși recunoștința pentru munca voastră poate fi autentică, de multe ori este greșită și duce la stres. Este rezultatul presiunii de a fi „recunoscător”.

Această recunoștință impusă ne poate da înapoi. Se pare că recunoștința legată de muncă are dezavantaje. Ba mai mult, îți poate afecta viața de zi cu zi.

Ești mai predispus să tolerezi lucruri care te fac nefericit

Să fii recunoscător pentru locul de muncă este periculos. Poate duce la stres. Mulți oameni au un exemplu din copilăria lor de a fi obligați să se simtă recunoscători pentru ceva ce nu le place. Nu voiai să-ți mănânci legumele, iar mama sau tatăl tău îți spuneau: „Fii recunoscător că ai mâncare!”. 

Am fost învățați să apreciem ceea ce avem și să nu ne plângem. Apoi creștem și continuăm cu acest mod de gândire ca adulți la locul de muncă, presându-ne pe noi înșine pentru a exprima recunoștință – uneori pentru lucruri minime.

 „Ar putea fi mai rău”, vă puteți spune într-o situație dificilă. Dar dacă ești prea ocupat să te obligi să fii recunoscător pentru slujba ta, s-ar putea să nu-ți dai seama că de fapt te face să te simți blocat.

Este folosită pentru a masca emoțiile negative

Când vă forțați să fiți recunoscători, ați putea începe să utilizați o tactică de „ocolire a recunoștinței”. Oamenii folosesc această tactică pentru a evita și a suprima sentimentele negative.

Îți spui că te simți recunoscător atunci când te simți de fapt trist, stresat, anxios sau obosit. Și ai putea pierde semnalele de alarmă care ar trebui să spună că ceva nu este în regulă.

Evident, acest lucru nu este sănătos și nu vă va permite să vedeți efectele pozitive ale recunoștinței autentice, căci  experimentați părțile mai puțin bune ale evitării emoționale. 

Te face mai vulnerabil 

Recunoștința înlocuită poate fi exploatată cu ușurință de către angajatori, fie pentru a manipula lucrătorii spre o suprasolicitare, fie pentru a „reduce cheltuielile”, folosind asta ca o scuză pentru a vă concedia sau a vă plăti mai puțin. 

Știu că angajații lor nu se vor plânge sau nu vor renunța, deoarece se tem că nu vor găsi noi locuri de muncă. Când oamenii sunt recunoscători pentru simplul fapt de a avea un loc de muncă, acest lucru îi poate descuraja să-și apere drepturile reale.

Cum scăpăm de crampele musculare. Hidratarea, un punct important

Recomandarile noastre