De necrezut! Preocupările fiului unui politician celebru cam neastâmpărat

De necrezut! Preocupările fiului unui politician celebru cam neastâmpărat
În timp ce alți copii de politicieni se poartă ca niște beizadele, conduc mașini de fițe și apar în public epatând prin cluburi, fiul premierului face calcule. Se spune despre el că e ”o minte sclipitoare”. Și e student în România. Nici măcar nu a plecat la studii ”afară” cum e de bon-ton prin lumea bună a Bucureștiului.

Cuvântul de ordine când vine vorba de viața familială a lui Ludovic Orban e discreție. O singură dată prim-ministrul a ajuns să vorbească despre viața sa personală, acum trei ani, într-un interviu acordat Cristinei Țopescu. Așa s-a aflat că soția, Mihaela, e psiholog, director de  grădiniță privată,  psihopedagog și e consilier în cadrul Fundației Miruna, care se ocupă cu ”educarea tinerilor din România”.

Premierul a jucat banii de meditații la loto și a avut nota scăzută la purtare

Premierul vorbește rar spre deloc despre sine sau familie. Anul trecut, încurajat de noua funcție ce i se oferea, a mai acordat un interviu emoționant în care a vorbit despre toate ”minunile” pe care le-a făcut cât a fost copil. Și nu au fost puține!

”Am fost un copil cu iniţiativă, cu idei, creativ, care le-a încercat pe toate. Am făcut şi destule năzdrăvănii, nu eram cuminte”, a recunoscut Ludovic Orban în interviul acordat în 2017 Cristinei Țopescu. El a povestit că Leonard, fratele mai mare,”era băiatul cuminte care trebuia să aibă grijă şi de mine”. „Acolo unde am locuit în Braşov era un bloc cu o curte interioară şi eram peste 40 de copii. Era tot timpul zarvă, eram o întreagă gaşcă şi totdeauna era acţiune”, mai spunea Ludovic Orban despre el.

Și Ludovic Orban și fratele său mai mare cu doi ani, Leonard, au avut înclinații spre muzică. La recomandarea profesorului de specialitate din gimnaziu, premierul a învățat să cânte la chitară. „Odată declanșat interesul pentru chitară, profesorul Sebeșan mi-a recomandat să mă duc la Școala Populară de Artă.

M-am înscris și m-am dus aproape un an de zile, dar nu mi-a plăcut foarte mult pentru era un profesor care, atunci când greșeam notele, îmi dădea peste deget cu o vergea. Nu m-am mai dus și am învățat să când ca autodidact, iar în anul întâi de facultate mi-am luat atestat pentru chitară bas. A fost extrem de interesant, pe mine m-a făcut să devin un client permanent al concertelor simfonice”, a relatat premierul citat de Cetățeanul.net.

Olimpic la Fizică, în liceu, elevul Ludovic Orban a jucat la Loz în plic banii primiți de la părinți pentru meditații, dar a intrat cu brio la facultate, mai scrie aceeași sursă. Asta după ce, pe parcursul liceului, a fost de două ori la un pas să fie tuns ”zero” după ce a fost prins fumând în perimetrul școlar.

Arunca cu apă în colege, de la etaj

În primul an de liceu, elevul Orban a fost olimpic județean la fizică și trebuia să ajungă la faza națională, însă, cum avea punctaj egal cu un coleg cu părinți erau mai influenți, a fost trimis acesta, în detrimentul său, deoarece din fiecare zonă nu putea participa decât un elev.  A urmat protestul.

„De supărare, în trimestrul următor am chiulit de la teza de fizică. Eu și alt coleg,  Marius, am sărit pe geam chiar înainte de teză și ne-am dus la Muzeul de Științele Naturii, nu singuri, ci împreună cu două fete. Evident, a trebuit să dau teza ulterior și am fost aspru muștruluit de mama mea, care a fost informată imediat de profesoara de Fizică de chiulul de la teză. Nu aveam o problemă cu Fizica, dar a fost o formă de frondă, de protest”, le-a mai mărturisit premierul jurnaliștilor.

În clasa a XI-a marea pasiune a premierului era să arunce pungi cu apă în capul colegelor, de la un etaj al liceului. Așa s-a ales cu nota scăzută al purtare, după ce un „proiectil lichid” a aterizat în capul unei profesoare.

Surpriză adevărată: cum e fiul lui Ludovic Orban

Adevăratele surprize vin din partea fiului premierului Ludovic Orban. Este extrem de discret Tudor Andrei, un tânăr de 20 de ani. Acum aproape trei ani, premierul a povestit, despre fiul său: „E aplecat spre științele exacte. (…) E şi în zona informaticii, dar spune că nu vrea să stea toată viaţa în faţa unui computer şi nu vrea să meargă spre IT.

Mă bucur că învaţă, că e serios. L-am crescut foarte liber, l-am lăsat să dea cu capul de pragul de sus singur, nu l-am protejat”. Orban a explicat că nu și-a pedepsit niciodată copilul la nervi.

„Am încercat să-i spun punctul de vedere. Nu am apelat la interdicţii, la pedepse, nici măcar nu l-am ameninţat că-l opresc. Au fost unele pedepse, dar neaplicat cu nervi, ci calm şi cu explicaţii. Am trecut de perioada asta, de la 15 ani nu am mai avut niciun motiv să-i aplic vreo pedeapsă. E pe propriile picioare, caută să-şi găsească rezolvări”, a povestit liberalul.

Singura dată când fiul lui Orban a apărut miezului unui „scandal” a fost când era copil, elev în clasa a VII-a. Profitând de notorietatea tatălui, pe atunci vicepreședinte PNL, un coleg de clasă a informat presa că Orban junior „fumează, face graffiti pe pereții școlii”. Între timp, Tudor Andrei a devenit student la Universitatea București, unde urmează cursurile Facultății de Matematică și Informatică. În afară de asta, e un tânăr cât se poate e discret.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României, Capital.ro