De Ziua Copilului prefectul a oferit cadou pașapoarte și scandal

De Ziua Copilului prefectul a oferit cadou pașapoarte și scandal
O inițiativă menită să ușureze viața părinților a dat chix. Prefectul de Timiș a decis ca de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, să țină deschise ghișeele Serviciului de Pașapoarte Timiș, astfel încât părinții să le poată face celor mici documente de călătorie în străinătate, fără programare inițială.

„Cererea de pașapoarte, și mai ales pentru cele pentru copii, este foarte mare. Există rezervări și pentru luna iulie. Acest lucru se datorează conflictului din Ucraina. Prin acest eveniment noi ne-am decis să venim în sprijinul micilor cetățeni și să-i ajutăm să rezolve cât mai ușor această problemă”, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu, zilele trecute, când a anunțat că se va lucra de 1 iunie și că se vor prelua cereri fără programare.

Numai că ceea ce a urmat azi, nu a fost anticipat. Sute de părinți au venit încă de dimineață, fără să știe că Serviciul Pașapoarte Timiș nu poate prelua mai mult de 100 de cereri. Serviciul Pașaporte Timiș a fost luat cu asalt de părinți, încă de la primele ore ale dimineții de marți. Fiind zi liberă, părinții au venit în număr foarte mare cu cei mici să le facă documentul de călătorie, mai ales că se apropie perioada de concedii.

Imediat după ora 7:00 erau deja formate cozi lungi la cele 2 ghișee deschise pentru copii, până la ora 14:00. Conform regulii, accesul se face în baza unui bon de ordine luat la față locului. Însă cererea este imensă, mult peste capacitatea de prelucrare a lucrătorilor de la pașapoarte. Imaginile surprinse la fața locului sunt grăitoare în acest sens.

Prefectul de Timiș anunță că va căuta soluții pentru părinții care nu pot depune solicitările de pașaport ale copiilor

Pașapoartele sunt valabile 3 ani pentru copiii în vârstă de până la 12 ani. În cazul copiilor trecuți de 12 ani, valabilitatea e mai mare, respectiv de 5 ani.

Scandalul s-a mutat pe rețelele de socializare. „Ce cadou mai frumos pentru copilul nostru decât să-l bulucim în mulțime ore în șir de 1 iunie!”, a scris cineva. „Un an întreg ai timp să faci asta. Fix de 1 iunie te găsești să ții copilul pe la cozi. Foarte frumoasă inițiativa dacă noi eram OK. Coada aia nu trebuia să existe”, a comentat un alt părinte. „Chiar nu înțeleg de ce îi chinuie pe copilași. Dacă tot erau liberi părinții, de ce nu ies la o înghețată, la plimbare, la drumeții?”, a mai scris un altul.

În jurul orei 9,30, prefectul de Timiș a anunțat că nu se vor putea prelua cererile pentru pașapoartele copiilor de la toți  părinții doritori. „Mă bucură că inițiativa de a se lucra într-o zi liberă exclusiv pentru cei mici la Serviciul de Paşapoarte a găsit mulți doritori. Pentru că încă de la primele ore au fost multe solicitări, am suplimentat ghişeele şi am emis numere de ordine.

Suntem totuşi limitați fizic de numărul cadrelor disponibile. Vă promit că vom repeta inițiativa în cel mai scurt timp! Îi asigur pe părinți că se va găsi înțelegere în această vară pentru cei ce vor să plece în concediu cu copiii”, a transmis prefectul Mihai Ritivoiu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Mihai Ritivoiu, MMTCG