Simona Ionescu / Redactor Șef

Decoperire în industra frumuseții: un simplu ceai te scapă de celulită și riduri. E dovedit științific

Decoperire în industra frumuseții: un simplu ceai te scapă de celulită și riduri. E dovedit științific
Potrivit unui nou studiu științific, ceaiul din această plantă reglează nivelul de zahăr din sânge, reduce ridurile și combate stocarea grăsimilor.

Ceaiul de mușețel este, dovedesc medicii, noua armă antirid, anti oboaselă și anti celulită. Da, e posibil. Jessie Inchauspé, „experta în probleme de glicemie”, urmărită de 1 milion de urmăritori pe Instagram, dezvăluie cum ceaiul de mușețel al bunicilor tocmai și-a livrat secretul suprem, scrie Vogue.fr. Menționând, totodată, munca biochimistei Jessie Inchauspé, din spatele site-ului Glucose Goddess, care își petrece viața urmărind vârfurile de zahăr din sânge și identificând toate alimentele care le pot atenua. Mușețelul se pare că este unul dintre ele.

Jessie ne amintește că „nivelurile ridicate de zahăr din sânge generează 3 procese fiziologice: secreția de insulină, inflamația, îmbătrânirea accelerată. Iar aceste 3 procese stau la baza: poftelor, foamei constante, oboselii, îmbătrânirii, apariției ridurilor, a acneei, tulburărilor de somn, sindromului ovarelor polichistice și, bineînțeles, a apariției în tăcere a diabetului”. Ca să nu mai spunem că un nivel ridicat al zahărului din sânge crește, de asemenea, depozitarea grăsimilor și formarea celulitei.

„Reglarea glicemiei este foarte ușoară și îți schimbă cu adevărat viața! Devine o urgență când știi că doar 12% dintre americani au în prezent un nivel normal al glicemiei”, spune Jessie Inchauspé.

Mușețelul, noul nostru aliat anti-zahăr

Pe contul ei de Instagram, ea tocmai a dezvăluit un nou studiu care arată că administrarea de ceai de mușețel, după mese, ajută la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge. Rezultatele sunt chiar surprinzătoare, deoarece participanții care au consumat ceai de mușețel timp de 8 săptămâni au văzut că nivelul glicemiei a scăzut cu 11%, nivelul insulinei cu 32% și nivelul colesterolului cu 32%. Inflamația generală a organismului a fost redusă în mod concertat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessie Inchauspé (@glucosegoddess)

„80% dintre non-diabetici au niveluri ridicate de zahăr în sânge în fiecare zi, fără să știe”, mai atrage atenția specialista.

Secretele ceaiului de mușețel

Potrivit biochimistei Jessie Inchauspé trei sunt virtuțile mușețelului care explică astfel de rezultate:

1. Mușețelul reduce rata la care carbohidrații sunt transformați în glucoză

2. Reduce cantitatea de glucoză absorbită de intestin

3. Conținutul său ridicat de antioxidanți reduce inflamațiile

Cum să consumați mușețelul

Acesta poate fi consumat sub diferite forme: extracte sau uleiuri esențiale. Dar cea mai practică soluție este infuzia de flori de mușețel recomandată de bunicile noastre, care poate fi îmbunătățită cu scorțișoară, cardamom, lămâie sau ghimbir, în funcție de gust. Beți-o caldă sau rece: acest lucru nu afectează eficacitatea băuturii. Dar fără zahăr.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre