Pe 18 septembrie, în emisiunea X Factor au participat patru italieni, „Super 4”, care cu cântat o melodie emoționantă. Surpriza a fost maximă pentru juriu. Delia a plâns de emoție, și nu numai ea. Nici ceilalți nu și-au prea putut stăpâni ochii în timp ce în culise, Răzvan Simion a ascultat piesa cu piele de găină. Impresionați au fost și fanii emisiunii, care au început să caute detalii despre artiștii ieșiți din tipare.

„Super 4” au cântat la cererea juraților melodia lui Lucio Dalla, „Caruso”. Cei patru însă nu sunt chiar niște anonimi. Din contra. „După ceva căutări, am descoperit că nu sunt chiar nimeni în Italia. Salvatore Lampitelli( Sabba), Gregorio Rega, Francesco Boccia( învingător de Sanremo, compozitorul melodiei Grande amore) și Aurelio Fierro.

Juriul are oare habar cu ce forțe se întâlnește? Ar fi culmea să nu iasă învingători!”, a scris Adrian Radu. „Concurenții sunt mai buni ca juriul” a comentat un alt internaut. Realitate admisă și de cei patru jurați.

Piesa are o poveste fantastică

Piesa în sine interpretată de cei patru italieni are o poveste fantastică. Ea a fost compusă de Lucio Dalla și i-a fost dedicată celebrului Enrico Caruso. Înainte de a scrie această piesă, Lucio Dalla ar fi navigat cu vasul său în golful Sorrento, localizat în proximitatea coastei napoletane.

În urma unor probleme tehnice, barca s-ar fi defectat, Dalla fiind nevoit să o ancoreze în portul orașului Sorrento (oraș aflat la 50 km distanță de Napoli și 25 de km distanță de Pompei). Ajuns în oraș, s-a cazat la un renumit hotel, personalul oferindu-i o cameră care în trecut ar fi folosit-o celebrul tenor italian Enrico Caruso.

Fiind măgulit de situația ivită și de prezența unui pian în camera respectivă, ar fi stat acolo, în acea cameră, timp de 4 zile, și a compus această melodie superbă în onoarea lui Caruso, a povestit unul din fanii emisiunii.

Cine a fost Enrico Caruso

Enrico Caruso (25 februarie 1873 – 2 august 1921) a fost unul dintre cei mai faimoși tenori din istoria operei. Caruso a fost cel mai popular cântăreț în toate genurile muzicale ai primilor 20 de ani ai secolului 20 și unul dintre pionierii muzicii înregistrate.

Înregistrările numeroase ale pieselor din repertoriul său, precum și vocea sa extraordinară, cunoscută pentru frumusețea și intensitatea sa, atât pentru registrul său vocal, dar și pentru forța și amplitudinea sa, au făcut din Enrico Caruso una din cele mai cunoscute personalități artistice ale timpului său.

Sursa foto: YouTube

Povestea de dragoste dintre Elton Jonh și John Lennon

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri