Descoperiți bucătăria taiwaneză. Salată cu carne de vită picantă „Nam Tok”

Descoperiți bucătăria taiwaneză. Salată cu carne de vită picantă „Nam Tok”
Există diferite variante ale acestei salate tradiționale taiwaneze. Există oameni care preferă să o completeze cu orez prăjit deasupra, dar  și să o condimenteze cu chili proaspăt în locul celui uscat.

Pentru a prepara această rețetă e nevoie să marinați carnea, pentru început, iar marinada este una mai specială. Ingredientele le veți găsi cu ușurință în orice hipermarket. „Nam Tok” înseamnă „cădere de apă” și se referă la sunetul sucurilor care cad pe flăcările deschise în timp ce friptura pentru salata de carne de vită thailandeză se gătește.

Ingrediente pentru salată de carne de vită picantă „Nam Tok”

Marinada: 1-2 linguri de sos de stridii

– piper negru

Dressing (dacă doriți o salată mai suculentă, dublați cantitatea ingredientelor): – 2 căței de usturoi

– 2 ardei iute thailandez

– 2-3 lingurițe de zahăr (eu am folosit zahăr de palmier)

– 2 linguri de sos de pește

– 3 linguri de suc de lime

– 1-2 linguri de coriandru tocat

Salată: 250 g carne de friptură

– 1/2 castravete

– 1/4 c de roșii cherry

– 1/4 c de ceapă roșie tăiată felii

– 1/4 c de ceapă verde

– 1/4 c de coriandru

– 1/4 c de frunze de mentă

Mod de preparare

Începeți prin a marina carnea pentru friptura cu sos de stridii și piper negru. Lăsați să stea cel puțin o oră. Într-un mojar cu pistil adăugați usturoiul, chili thailandez, zahărul și coriandrul. Se macină până se obține o pastă. Apoi adăugați sucul de lime & sosul de pește. Ajustați dacă este necesar (de exemplu, adăugați mai mult zahăr sau sos de pește etc.) apoi dați deoparte.

Tăiați apoi toate legumele pe care le doriți în salată și puneți-le deoparte într-un bol. Gătiți friptura după gustul dumneavoastră, mai suculentă sau mai uscată, apoi lăsați-o să se odihnească. După ce friptura s-a odihnit și s-a răcit, feliați-o și adăugați-o în bolul cu legume pregătit. Adăugați dressingul în castron și amestecați bine. Puteți să mai adăugați sare și piper dacă este necesar.

Sursa: Instagram