Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat

Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiți, nucă și caramel sărat
Vă prezentăm o rețetă care nu are nevoie de coacere, dar cu un rezultat spectaculos dacă vă plac gusturile contradictorii. Cum ar fi sărat și dulce deopotrivă.

Acest desert fără coacere nu are nevoie de ingrediente speciale sau sofisticate. Gustul său însă e spectaculos.

Ingrediente Desert fără coacere cu biscuiți, nucă și caramel sărat

Ingrediente necesare pentru blat: 500 grame de biscuiți cu cacao, 200 grame de nucă, 300 ml lapte, 200 grame de unt la temperatura camerei, 100 grame de zahăr pudră, 60 grame de cacao

Ingrediente necesare pentru caramel:  330 grame de zahăr, 2 linguri oțet de vin, 8 gălbenușuri, 250 grame de unt la temperatura camerei, 250 grame de nucă coaptă, 1/2 linguriță sare mare

Ingrediente necesare pentru glazura de ciocolată: 250 grame de ciocolată cu 50% cacao, 50 ml smântână dulce 32% grăsime, 50 grame de nucă tocată grosier.

Mod de preparare Desert fără coacere

Biscuiții se zdrobesc grosier ca la salamul de biscuiți. Laptele se încălzește împreună cu untul la foc mic până când se topește untul.

Separat, nuca zdrobită, biscuiții, zahărul pudră și praful de cacao se pun într-un bol peste care se adaugă laptele cald. Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă toată compoziția într-o tavă care trebuie să stea la rece, la frigider.

Stratul de caramel sărat se face din jumătate din cantitatea de zahăr care se va carameliza cu oțetul de vin. Între timp se freacă gălbenușurile cu diferența de zahăr rămasă până se deschide la culoare și se topește zahărul, pe aragaz. După ce s-a caramelizat zahărul se adaugă untul, care a stat la temperatura camerei și se amestecă bine. Se toarnă și compoziția de gălbenușuri și se amestecă mereu până se gătesc gălbenușurile și se închide totul ușor la culoare. Se adaugă nuca și se amestecă.

Compoziția obținută se toarnă peste stratul de biscuiți și se lasă la răcit la temperatura camerei. Între timp, preparați glazura de ciocolată: smântâna se pune la înfierbântat, se adăugă ciocolata și se lasă 2-3 minute până la omogenizare. Aceasta se toarnă peste stratul de caramel. Deasupra se presară nuca mărunțită sau alunele de pădure tocate grosier. Tava cu prăjitura se dă din nou la rece pentru a se lega straturile între ele

Sursa foto: Pinterest

Săptămâna Albă sau Săptămâna Brânzei a început. Ce putem mânca