Detoxifiere după sărbători. Cele mai tari trucuri pentru reglarea metabolismului și eliminarea toxinelor

Detoxifiere după sărbători. Cele mai tari trucuri pentru reglarea metabolismului și eliminarea toxinelor
În preajma sărbătorilor de iarnă, românii își expun organismul la multă mâncare și stress. Mai întâi e Crăciunul, cu mese îmbelșugate, acasă și în familie. Iar după o săptămână, urmează Revelionul, când pare că totul se ia de la capăt, cu mesele întinse și pline de bunătăți.

După ce trec sărbătorile, oricine are nevoie de o cură serioasă de detoxifiere. Renunțăm la mâncărurile grase, la zahărul din dulciurile de sub bradul de Crăciun și la carbohidrați. Corpul se va curăța mâncând doar alimente sănătoase.

Mesele festive ne pot face să ne simțim mai grei și până și orice mișcare simplă poate deveni dificilă când stomacul a obosit să digere atâta mâncare, iar ficatul nu mai face față. Iată cum ai putea să îți ajuți corpul să se detoxifice și să intre în ritm după mesele copioase de sărbători, potrivit mindbodygreen.com.

Detoxifiere după sărbători

1.Apă caldă cu lămâie

Detoxifierea începe de dimienață. Beți, imediat după trezire, un pahar de apă călduță în care stoarceți lămâie, sau puneți cteva felii.  Lămâia stimulează digestia, iar faptul că te hidratezi suficient te va ajuta să îți refaci ficatul și rinichii, filtrând toxinele. De asemenea, este indicat să consume și ceai verde între mese pentru a spori digestia și pentru a-ți regla metabolismul.

2.Mese cu legume

După o perioadă cu mese încărcate, ar fi potrivite mesele bazate pe legume și proteine care provin leguminoase, substituindu-le pe cele de origine animală.

3.Postul intermitent

Pentru a simți cum organismul se curăță de toate toxinele, ați putea exersa foamea. O idee bună este postul intermitent.  E dieta pe care o ține și Oana Roman. Ideal ar fi să lăsați să treacă 16 ore între aceste mese pentru ca organismul să se reseteze.

4.Masaj abdominal cu uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot ajuta să eliminați colăcelul din taliei. Uleiul de mentă și cel de lemongrass ajută și în caz de balonare.

5.Yoga și pentru începători

Câteva exerciții de yoga, de întindere a mușchilor, ar putea să îți pună în funcțiune sângele și organismul tău va începe să ardă calorii în timp ce te relaxezi. E suficient să faci exerciții pentru 20-30 minute pentru o stare de bine.

6.Sauna cu infraroșu

Aceasta te va ajuta să transpiri foarte mult la o temperatură destul de scăzută, eliminând, astfel, toxinele.