Diagnostic teribil pentru carismaticul Florin Călinescu. A descoperit că are cancer în urmă cu trei ani 

Diagnostic teribil pentru carismaticul Florin Călinescu. A descoperit că are cancer în urmă cu trei ani 
Cancerul, boala care îngenunchează în primă fază pe oricine, l-a atins și pe carismaticul actor Florin Călinescu. Din fericirie, din această luptă a ieșit învingător omul de televiziune, iar acum poate povesti cu umor despre perioada aceea dificilă. 

Deși este o poveste de acum aproape trei ani, Florin Călinescu abia acum a deschis subiectul și a spus într-un inteviu cum a aflat, dar și ce s-a înmtâmplat când a fost pus în fața faptului împlinit.

„Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!”, povestește cu umorul caracteristic Florin Călinescu despre primele momente în care a aflat cruntul diagnostic.

Dar cum a ajuns să se confrunte cu boala? A mers la simplu control, pentru că îl deranja ceva la nas, „o chestier ciudată”, după cum chiar el o descrie. Stupoare, însă! Medicii i-au dat cumplita veste: „Era o formă ușoară din zona oncologică”. Era vorba despre cancer de piele.

Teribilul diagnostic l-a îngenuncheat. Dar, a găsit resursele necesare și s-a ridicat, a luptat și a câștigat!

După verdictul medicilor, Florin Călinescu a făcut tot posibilul să se vindece. A apelat la microchirurgia Mohs, o tehnică revoluționară în tratarea unei astfel de boli.

„Nu mai treci prin teroarea aşteptării, 2-3 săptămâni, aşa afli pe loc rezultatele biopsiilor şi aşa poţi să afli pe loc şi că e bine. Asta, psihic, te scuteşte de un chin şi de un calvar. E o poveste care nu te omoară, dar netratată îţi mănâncă tot ţesutul.”, a spus Florin Călinescu.

Actorul a recunoscut că problemele oncologice reprezintă cam singurele chestiuni care îl sperie teribil. „Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui.”, a descris exact cum s-a simțit marele actor în momentele de cumpănă de acum trei ani.

Din fericire, a depășit boala. Însă, timp de un an, spune că a suferit și niște transformări fizice specifice acestui diagnostic.

„În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather”, a mai dezvăluit acesta.