Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșele acestea pot fi cele mai pufoase chifle de burgeri pentru petrecerea de 1 Mai

Brioșele acestea pot fi cele mai pufoase chifle de burgeri pentru petrecerea de 1 Mai
Aceste chifle de hamburger sunt uper moi și pufoase, în stil brioche. Acestea sunt făcute cu tangzhong, care este o metodă japoneză de coacere.

Ce înseamnă tangzhong? Aceasta presupune să păcăliți un plus de lichid făcând un aluat din făină pe care îl adăugați în aluat. Rezultă o pâine dospită foarte moale și umedă, care rămâne proaspătă mult mai mult timp!

Rețetă de brioșe (aproximativ 6 bucăți)

Tangzhong: 20 g de făină

30 g apă

60 g lapte

Aluat: 120 g lapte călduț (aproximativ 35 – 40 C)

1 lingură de drojdie uscată

300 g făină de grâu

1 linguriță de sare

2 linguri de zahăr

1 ou + 1 gălbenuș de ou

40 g unt – temperatura camerei

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina 👩🏼‍🍳 (@gode_greier)

Mod de preparare

Începeți cu tangzhong-ul: amestecați făina, apa și laptele într-o cratiță și aduceți la fierbere, amestecând până când devine o pastă groasă. Se răcește apoi la temperatura camerei. Apoi pregătiți aluatul propriu-zis: Se combină laptele călduț și drojdia și se lasă timp de 10 minute pentru a activa drojdia.

Puneți făina de grâu, sarea și zahărul în bolul de mixare și puneți-l la viteză medie în timp ce adăugați amestecul de drojdie și lapte. Se adaugă tangzhongul și ouăle și se amestecă timp de 5 minute la viteză medie. Adăugați apoi untul și mai rulați încă 7 – 8 minute, până când aluatul se strânge. Se lasă la crescut timp de 90 de minute, până când aluatul și-a dublat dimensiunea.

Se transferă aluatul pe masa de lucru și se împarte în 6 părți egale (aproximativ 100 g). Rulați-le în chifle rotunde și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți și lăsați să crească timp de 1½ – 2 ore, sau până când își dublează dimensiunea (depinde de temperatura din bucătărie, dar este important să le lăsați suficient de mult timp pentru a le obține foarte moi și pufoase!)

Ungeți chiflele cu un amestec de 1 ou și puțin lapte (puteți presăra și câteva semințe de susan, dacă doriți!) și coaceți-le la 160 C cuptor cu ventilator timp de 12 – 15 min. Pentru chifle de burger foarte moi și lucioase, le puteți unge cu unt topit atunci când le scoateți din cuptor. Acestea se păstrează, de asemenea, super bine într-o pungă de congelare în congelator, astfel încât să aveți la dispoziție chifle de burger grozave oricând.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre