Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheia pentru o salată de ton perfectă nu sunt ingredientele, ci modul în care o pregătiți. Trucul care o face irezistibilă

Cheia pentru o salată de ton perfectă nu sunt ingredientele, ci modul în care o pregătiți. Trucul care o face irezistibilă
Poate că nu există un mod mai bun de a folosi o conservă de ton decât într-o salată, iar celebrul chef Richard Blais știe acest lucru mai bine ca oricine. Și vă oferă trucul extraordinare pentru o salată de ton irezistibilă.

În plină vară, cea mai bună mâncare rămâne o salată de ton care nu îngrașă, dar oferă corpului tot ce are nevoie. Iată trucul pe care nu vi l-a spus nimeni până acum.

Nimic nu se compară cu un sandviș cu ton

Campionul de la „Top Chef” și gazda emisiunii „Next Level Chef”, bucătarul Richard Blais a fost îndrăgostit de ton din copilărie, când din meniu nu lipsea niciodată un sandviș delicios cu acest tip de pește. „Am fost copilul din clasa a doua care a mâncat un sandviș cu ton și toată lumea se întreba: Cum mănânci așa ceva?”, a mărturisit acesta.

Din fericire, colegii săi de școală nu l-au descurajat, iar dragostea sa pentru acest fel de mâncare rezistă și acum. Cheful îi învață pe toți cum să prepare și o salată cu ton pur și simplu incredibilă.

Ce ingrediente să adăugați în salata cu ton

Nu aruncați conserva de ton în castron

Pentru început, trebuie să scurgeți lichidul din tonul din conservă înainte de a-l folosi. Blais avertizează să nu combinați tonul cu dressingul înainte ca acesta să fie gata. „Mulți oameni aruncă conserva de ton… în castron, iar apoi ar putea arunca niște maioneză și suc de lămâie, sau orice este în dressingul lor, și amestecă totul împreună”, spune el.

Care e secretul pe care nu-l știe nimeni

Cheia este să amestecați dressingul și apoi să încorporați tonul. „Eu folosesc cu adevărat acel termen de patiserie „pliere”. În acest fel, vă veți alege cu bucăți frumoase în loc de o mizerie moale care amintește de mâncare pentru pisici”, spune bucătarul.

Pentru o îmbunătățire supremă a salatei de ton, Blais sugerează să combinați peștele din conservă cu maioneză, pudră de curry, puțin ghimbir ras, ceapă tocată mărunt, sare, piper, suc de citrice și un „strop de soia”. Produsul final este fantastic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre