Dacă nu mai aveți idei pentru un aperitiv care să fie și gustos și arătos, deschideți frigiderul. Dcă nu aveți șuncă, sunt bune și parizerul și cârnăciorii. Dacă nu găsiți cașcaval în frigider, ete bună și brânza.
Chec aperitiv. Rețeta
Chec aperitiv este una din cele mai banale, dar rezultatul este savuros pe care îl putem mânca atât pe post de aperitiv la o masă cu prietenii, la o masă festivă, la micul dejun, în pachețel sau la picnic.
Pentru a pregăti un chec aperitiv avem nevoie de o șuncă slabă, șuncă de Praga sau jambon, de bună calitate. Dacă nu aveți în frigider, este bun și parizerul ori cârnați.
Ingrediente
- 300 g șuncă tăiată cuburi
- 300 g cașcaval ras
- 4 ouă crude
- 4 ouă fierte de consistentă tare
- 40 g smântână grasă
- 60 g făină
- sare
- piper proaspăt măcinat
- verdețuri (1/4 legătură mărar și 1/4 legătură pătrunjel).
Mod de preparare
Tăiem șunca în cuburi, apoi curățăm ouăle fierte și le tocăm în cuburi de mărime mică-medie.
Radem cașcavalul, tocăm verdeața, apoi mixăm ouăle până devin o spumă și își dubleză volumul. Turnăm peste ouă smântâna, amestecăm, punem sare și piper și amestecăm.
Incorporăm în compoziția de ouă, făină, șuncă, cașcaval, ouăle fierte și verdeața. Amestecăm bine, până se omogenizează compoziția. O punem într-o tavă de chec unsă și tapetată cu hârtie de copt și coacem 35-45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Alte ingrediente
La această rețetă, puteți adăuga orice altceva vă place: brânză, ciuperci, măsline, ceapă verde, ardei gras roșu, toate tocate mărunt.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook