Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară o salată în restaurantele de 5 stele. Bogații dau sute de lei pe acest preparat pe care și tu îl poți face acasă

Cum se prepară o salată în restaurantele de 5 stele. Bogații dau sute de lei pe acest preparat pe care și tu îl poți face acasă
Această salată realmente aduce vara în farfurie în miezul iernii. Și este incredibil de texturată și gustoasă. Dar și foarte scumpă, pe meniurile restaurantelor de lux. Noi vă oferim rețeta și vă garantăm că o puteți prepara acasă, fără o cheltuială mare.

Este proaspătă, sănătoasă și cremoasă. Acest fel de mâncare va impresiona la orice masă, servită, după gust, alături de felii crocante de nucă de cocos și super semințe pentru a vă menține organismul bine hrănit în timpul sezonului rece.

Ingrediente pentru salata care aduce vara în farfurie (patru porții)

Salată: → 800 g de cartofi albi mici (spălați)

→ 1 ceapă roșie (tăiată grosier)

→ 1 lingură de ulei

→ 1 linguriță de sare

→ ½ linguriță de piper negru

→ 2 căni de sparanghel (tăiat grosier)

→ 230 g de fasole Cannellini (scursă)

→ O mână de felii crocante de nucă de cocos

→ O mână de semințe asortate ( floarea soarelui, dovleac, susan, chia etc.)

→ ½ cană de orez negru (fiert)

rucola

Dressing: → 3 linguri de Tahini

→ 2 linguri de suc proaspăt de lămâie

→ 1 lingură de drojdie nutritivă

→ 1 lingură de caju zdrobit

→ ½ linguriță de sirop de arțar pur

→ ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Tăiați cartofii în sferturi. Așezați-i pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie pergament. Așezați ceapa roșie pe aceeași tavă. Se stropesc cu ulei. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă. Se prăjesc timp de 15 minute.

Între timp, pentru a face dressingul, adăugați toate ingredientele într-un bol mic sau într-un borcan reciclat. Amestecați până când obțineți o pastă groasă. Adăugați câteva lingurițe de apă până când ajungeți la o consistență lichidă. Adăugați sparanghelul și fasolea în aceeași tavă, la cuptor. Amestecați. Prăjiți pentru încă 15 minute, până când cartofii sunt bine copți.

Scoateți din cuptor. Se lasă să se răcească timp de 5-10 minute. Este timpul să serviți în farfurie. Aranjați rucola în fundul unui platou de servire. Adăugați legumele calde. Presărați deasupra o mână generoasă de nucă de cocos și semințe. Adăugați orezul negru. Stropiți cu dressingul preparat anterior și savurați.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre