Simona Ionescu / Redactor Șef

De sezon și de detox: Smoothie de pepene verde şi cireşe

De sezon și de detox: Smoothie de pepene verde şi cireşe
Să mai şi bem ceva, sănătos şi răcoritor! Liana Sabău ne propune o reţetă inedită de smoothie cu cireşe cu pepene verde, pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Dacă nu aţi mai încercat varianta aceasta, acum este timpul potrivit. Iar cireşele pot fi înlocuite şi cu căpşuni.

Smoothie-ul este o invenţie cu proprietăţi de-a dreptul miraculoase, care ne poate ajuta în curele de detoxifiere sau în cele de slăbire. În plus, este un energizant perfect, mai bun decât orice complex de vitamine pe care îl poţi cumpăra din farmacii. Iar vestea buna este ca poate fi consumat atât de adulţi, cât şi de copii. Este o băutura care trebuie consumată imediat după preparare. În caz contrar, risca să-şi piardă proprietăţile nutritive.

Smoothie-ul este prin definiţie o băutură versatilă. În principiu, poate fi preparată din orice fruct sau legumă din frigider. Modul în care le combini şi cantitatea folosită vor defini însă proprietăţile smoothie-ului pe care îl vei obţine. Pentru prepararea unui smoothie vei avea nevoie în principal de fructe. Poţi folosi, de exemplu, banane – în jur de 200-250 de grame. Dacă alegi fructe congelate, nu vei mai adăuga şi gheaţă la final.

Ingrediente pentru smoothie de pepene verde şi cireşe

un bol de cireşe fără sâmburi(aprox.250g),
un bol de miez de pepene verde-tot fără sâmburi(250g)
un bol cu cuburi de gheaţă (250g),
10 frunze de mentă,
o lămâie
Pentru decor: coaja de lămâie,
cireşe

Mod de preparare

După ce trecem cireşele printr-un jet de apă, le scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs. Pepenele verde se taie bucăţi şi se scot sâmburii. Lămâia se taie-n două, se stoarce de suc şi se taie coaja sub formă de fâşii. Se curăţă partea albă. În blender punem prima data pepenele verde, apoi cireşele şi menta ruptă.  Adaugăm gheaţă şi zeamă de lămâie. Gata sucul!

În două pahare de vin turnaţi cu grijă smothie-ul. Trageţi  două cireşe pe pai şi  âncolăciţi coaja de lămâie pe el pentru o impresie deosebită. Ornaţi cu frunzuliţe de mentă, ideal ar fi din propriul ghiveci de pe balcon sau din grădină 🙂

Sursa: Smoothie de pepene verde si cirese

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre