Simona Ionescu / Redactor Șef

Desertul care vă lasă gura apă, cu origini în Imperiul Otoman. Iată și trucul care îl face irezistibil

Desertul care vă lasă gura apă, cu origini în Imperiul Otoman. Iată și trucul care îl face irezistibil
Pentru serile speciale cu prietenii sau familia, pentru aniversări sau pur și simplu atunci când vă e poftă de un desert cu totul extraordinar, puteți opta pentru cel mai minunat kunefe.

Pentru ca dulcele să iasă așa cu se făcea în vremurile străvechi, preparați tăițeii cu unt topit și combinați cu brânză dulce. În plus, dacă mai adăugați și un sirop simplu, va fi ceva de vis.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti celebrul cataif cu brânză, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g tăiței pentru cataif, 300 g brânză mozzarella, 250 g unt cu peste 80% grăsime, 250 g zahăr, 300 ml apă, sucul unei lămâi, 50 g fistic mărunțit.

Mod de preparare

Pentru început trebuie să topiți untul și cel mai bine ar fi, pentru a nu-l arde, este să faceți această operațiune la bain marie și nu direct pe flacăra aragazului. Tocați mărunt tăițeii care vă vor fi necesari pentru blat, folosind un cuțit. Dacă nu vor fi mărunțiți atât cât trebuie, vor rămâne uscați și nu se vor însiropa atât de bine pe cât doriți și preparatul nu va avea același gust.

Kunefe, desertul în fața căruia nu rezistă nimeni

După ce i-ați tocat cât trebuie puneți într-un bol încăpător și peste aceștia turnați untul topit. Atenție! Acesta se va turna treptat, nu tot odată, și se va amesteca cu untul topit. Amestecați foarte bine pentru a fi siguri că tăițeii vor fi cât mai bine unși cu unt, dar aveți grijă să nu se formeze cocoloașe.

Faceți sirop din apă, zahăr tos și zeamă de lămâie

Luați o cratiță sau tavă rodundă și pereți nu foarte înalți și întindeți la baza acesteia jumătate din cantitatea de tăiței. Presați cât puteți de bine folosind o spatulă, pentru că e important să obțineți un strat uniform. Peste acest strat adăugați mozzarella care trebuie să fie ruptă în bucăți mici.

Sau puteți folosi brânză nesărată care nu se topește. Adăugați apoi a doua parte de tăiței și presați din nou. Pentru sirop aveți nevoie de 300 ml apă, 200 ml zahăr tos și câteva linguri cu zeamă de lămâie. Nu vă mai trebuie decât fistic pentru decor și veți avea în față cel mai fantastic desert.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre